aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟ Κινγκ το «βιολί» του κι ο απαραίτητος Γιώργος Παλάλας

Ο Κινγκ το «βιολί» του κι ο απαραίτητος Γιώργος Παλάλας

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Τρία παιχνίδια διεξήχθηκαν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League. Αυτή η αγωνιστική ήταν ξεχωριστή από τις υπόλοιπες, και αυτό διότι ο Παναγιώτης Τρισόκκας αγωνίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι και «είπε» αντίο στην πλούσια καριέρα του (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Πέρα του «αντίο» στον Τρισόκκα, είχαμε τρεις δυνατούς αγώνες, οι οποίοι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο πρώτος χρονικά αγώνας της αγωνιστικής έγινε στην Λεμεσό μεταξύ των δύο συμπολιτών (ΑΕΛ και Απόλλων)  με τους γαλαζοκίτρινους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνος (93-86). Στο Παραλίμνι, ο Κεραυνός πέρασε με το διπλό (69-64) έπειτα από μια γιορτινή ατμόσφαιρα που επιφύλασσαν οι φίλοι της Ένωσης, καθώς ήταν ο πρώτος αγώνας στο νέο τους γήπεδο. Στον τελευταίο χρονικά αγώνα που έγινε στον Άγιο Δομέτιο, η ΈΘΑ κέρδισε την Ομόνοια (81-67) και έστειλε το «τριφύλλι» στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο αφορά στους Κύπριους, στην αγωνιστική που μας πέρασε, δεν είχαν και την καλύτερη τους παρουσία. Οι μόνοι καλαθοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους ήταν ο άσος του Κεραυνού Άντονι Κίνγκ και ο αρχηγός της ΑΕΛ, Γιώργος Παλάλας.

Τι άρεσε

-Ο Κινγκ έδειξε ότι είναι σε τρομερή φόρμα, καθότι συνέχισε από εκεί που άρχισε με την ΑΕΛ (19π, 7ρ). Στο «αντίο» του Τρισόκκα, ο «βασιλιάς» ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, αφού κόντρα στην ΕΝΠ κατάφερε να πετύχει 23 πόντους και να μαζέψει 9 ριμπάουντ σε διάστημα 30’:37’’ δείχνοντας δείγματα της τεράστιας ποιότητας που διαθέτει.

-Ο Παλάλας, απέδειξε ξανά ότι όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι πάντα σημαντικός για την ομάδα του. Ο αρχηγός της ΑΕΛ, έκανε την διαφορά στον αγώνα με τον Απόλλωνα, καθώς ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τεράστιες βοήθειες στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο «βετεράνος» άσος των γαλαζοκίτρινων αγωνίστηκε για 18’:46’’ και κατάφερε να γεμίσει την στατιστική του με 3 πόντους, 6 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Σ.σ: Αξίζει να αναφερθεί ότι εκκρεμεί ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ που σύμφωνα με την ομοσπονδία θα διεξαχθεί στις 10/02.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ