aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEO Kαραγκούνης, ο «Ντέβι», o Πελέ, ο Μαρτίνες και ο Γιαννιώτας

O Kαραγκούνης, ο «Ντέβι», o Πελέ, ο Μαρτίνες και ο Γιαννιώτας

Ο Σπύρος Ρισβάνης «κόπηκε» από την προετοιμασία του Ολυμπιακού και το SDNA θυμάται περιπτώσεις παικτών της Superleague που αποκτήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» και… χάθηκαν στην πορεία!

1. Γιάννης Ζαραδούκας

Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε την ίδια μέρα με εκείνη του Βιθέντε Μόνχε από τον Ολυμπιακό Βόλου. Και είναι από τους παραλογισμούς της ζωής ότι ο Αργεντινός έπαιξε σε μία σεζόν περισσότερα ματς, απ’ όσα ο Έλληνας αμυντικός σε τρία χρόνια. Μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι με τον υποβιβασμό της βολιώτικης ομάδας, ο Γιάννης Ζαραδούκας μετακόμισε στο μεγάλο λιμάνι με μεγάλα όνειρα, τα οποία δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Ο σήμερα 32χρονος αμυντικός ήταν και άτυχος, αφού στο διάστημα δανεισμού του στον ΠΑΣ υπέστη ρήξη χιαστών, γεγονός που τον πήγε πίσω στην καριέρα του.

ΠΟΤΕ: Οκτώβριος του 2011
ΑΠΟ: Ολυμπιακό Βόλου
ΗΛΙΚΙΑ: 26 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2011-12 (Οκτώβριο-Μάιο)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΣΕΖΟΝ: 
2012-13 (Αύγουστο-Ιανουάριο)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 3
ΜΕΤΑ: ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς, Ξάνθη, Κέρκυρα.

2. Βασίλης Καραγκούνης

Ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν για την περίπτωσή του από πιτσιρίκι, όταν έπαιζε στον Ατρόμητο. Η Ουντινέζε τον πρόλαβε και τον πήρε στην Ιταλία, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν εντέλει και απέκτησαν τον νεαρό αμυντικό το καλοκαίρι του 2012. Ήταν μόλις 18 ετών ακόμα και θεωρητικά ήταν μια κίνηση με μέλλον. Μόνο θεωρητικά, καθώς πρακτικά ο Βασίλης Καραγκούνης δεν κατάφερε να… γράψει ούτε μια συμμετοχή στον Ολυμπιακό και μετακινούταν δανεικός επί μια τριετία!

ΠΟΤΕ: Ιούνιος του 2012
ΑΠΟ: Ουντινέζε
ΗΛΙΚΙΑ: 18 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2012-13
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
Άρης, Ρετζίνα, ΑΕ Λεμεσού, Ηρακλής.

3. Δημήτρης Γούτας

Είναι το αναμενόμενο των ημερών. Η προετοιμασία ξεκινάει ή το βασικό μέρος της προετοιμασίας ξεκινάει ή κάποιο σύνολο φιλικών αγώνων ξεκινάνε. Ο προπονητής έχει αρχίσει να γνωρίζει τους παίκτες του κι όπως φέτος είναι ο Χάσι έτσι πέρυσι τέτοια εποχή το ρεπορτάζ αφορούσε τον Βίκτορ Σάντσεθ. ««Σε σχέση με την Αυστρία ο τεχνικός των Πειραιωτών έκοψε 4 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Γιάννη Γιαννιώτα, Μανώλη Μπέρτo, Δημήτρη Γούτα και Μάικλ Ολαϊτάν, οι οποίοι δεν θα ταξιδέψουν την Τρίτη για το Βέλγιο». Κάπως έτσι κόπηκε και η θεωρητικά δεύτερη ευκαιρία του Δημήτρη Γούτα που έφυγε άπρακτος από τον Ολυμπιακό.

ΠΟΤΕ: Ιούλιος του 2015
ΑΠΟ: Ξάνθη
ΗΛΙΚΙΑ: 21 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2015-16 (ως τον Γενάρη)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: Ξάνθη, Κόρτρικ

4. Ντένις Επστάιν

Το πιο περίεργο καλοκαίρι του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών. Στο ένα δωμάτιο έκλειναν προπονητής και παίκτες, στο άλλο δωμάτιο άλλαζε χέρια το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαδεχόταν τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το αποτέλεσμα; Οι όμορφες μεταγραφές, όμορφα καίγονται και ο Ντένις Επστάιν, ο οποίος υπέγραφε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Έβαλντ Λίνεν πέρασε και δεν ακούμπησε. Έλυσε μετά από ένα χρόνο το συμβόλαιό του και ουδέποτε εξαργύρωσε αγωνιστικά την εξαιρετικά παρουσία του στον Ηρακλή.

ΠΟΤΕ: Ιούνιος του 2010
ΑΠΟ: Ηρακλή
ΗΛΙΚΙΑ: 24 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2010-11
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
Κέρκυρα, Ατρόμητος, Γερμανία (x3), Κέρκυρα.

5. Ανδρέας Τάτος

Το όνομά του ήταν μερικά καλοκαίρια πριν ένα από εκείνα που προσέλκυαν… αγοραστές. Ο Ατρόμητος γνώριζε ότι είχε περιουσία στα χέρια του και θα διαπραγματευόταν τους καλύτερους όρους, προκειμένου να τον παραχωρήσει. Έτσι και έκανε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη μάχη τον Αύγουστο του 2011 και να αποκτά τον Ανδρέα Τάτο. Η πρώτη του κίνηση ήταν να τον αφήσει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα του Περιστερίου και ο Έλληνας μέσος έμελλε να ζήσει πολλές ζωής στον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο καμία να του προσφέρει όσα ονειρευόταν.

ΠΟΤΕ: Τον Αύγουστο του 2011
ΑΠΟ: Ατρόμητο
ΗΛΙΚΙΑ: 22 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2012-2013 (ως τον Γενάρη)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 1
ΜΕΤΑ: Άρης, Ατρόμητος, Βέροια, Άρης.

6. Τόμας Ντε Βινσέντι

Οι δύο αιώνιοι… έσφαζαν ευρώ στην ποδιά του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα με τον ΠΑΣ τη σεζόν 2012-13 και το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2013 τού έδινε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί από τον Ιανουάριο. Ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνησή του, ο Ολυμπιακός έκανε τη δική του και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την άτυπη μάχη στις 9 Ιανουαρίου. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι εντάχθηκε στο ρόστερ το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο παραχωρήθηκε δανεικός στον ΠΑΣ.

ΠΟΤΕ: Ιανουάριο του 2013
ΑΠΟ: ΠΑΣ Γιάννινα
ΗΛΙΚΙΑ: 24 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2013-14 (Ιανουάριος-Ιούνιος)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΠΟΕΛ.

7. Βίτορ Πελέ

Από τις πλέον περίεργες και ανεξήγητες κινήσεις που έκανε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Κι αν υποθέσουμε ότι τα 500 χιλ. ευρώ αντάλλαγμα στον Εργοτέλη που διέρρεαν στα ρεπορτάζ είναι αληθή, τότε γίνεται ακόμα πιο περίεργο, ακόμα πιο ανεξήγητο. Οι ερυθρόλευκοι σχεδόν από το πουθενά είχαν ανακοινώσει στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 την απόκτηση του Πελέ κι ενώ είχε αναφερθεί εκείνο το διάστημα και ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος έπαιξε στον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους της λίστας, αλλά δεν ξέφυγε του πεπρωμένου, δηλαδή του δανεισμού!

ΠΟΤΕ: Δεκέμβριο του 2013
ΑΠΟ: Εργοτέλη
ΗΛΙΚΙΑ: 26 ετών
ΣΕΖΟΝ: 2013-14, 2014-15 (ως τον Γενάρη)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 7+2
ΜΕΤΑ: Λεβαδειακός, Ανόρθωση

8. Δημήτρης Κολοβός

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το alter ego του Σπύρου Γιαννιώτα. Ένας παίκτης που είχε αποδείξει ότι μπορούσε να σταθεί στον Ολυμπιακό, ένας παίκτης που κάθε καλοκαίρι έκανε όνειρα και κάθε Σεπτέμβριο διάλεγε τον επόμενο σταθμό του δανεισμού του. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2013 (ενώ ενδιαφέρονταν τόσο ΑΕΚ, όσο και ΠΑΟΚ) και τον άφησε για ένα χρόνο δανεικό στη Νέα Σμύρνη. Ξεκινάει προετοιμασία, όμως τον Αύγουστο επιστρέφει στην πλατεία, κάτι που θα επαναληφθεί και το 2016, αλλά με τελικό προορισμό τη Μέχελεν.

ΠΟΤΕ: Αύγουστο του 2013
ΗΛΙΚΙΑ: 20 ετών
ΑΠΟ: Πανιώνιο
ΣΕΖΟΝ: 2015-16
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 11 (2 γκολ)

ΜΕΤΑ: Πανιώνιος, Μέχελεν

9. Φάνης Τζανδάρης

Αν ο Κολοβός μοιάζει με τον Γιαννιώτα, τόσο η περίπτωση του Φάνη Τζανδάρη έχει περισσότερες ομοιότητες με εκείνη του Σπύρου Ρισβάνη. Τουλάχιστον, ως προς τις αντιδράσεις. Ο Ολυμπιακός πλησίασε τον ποδοσφαιριστή στο νόμιμο πλαίσιο πριν τη λήξη του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, εκείνος προτίμησε να υπογράψει στους ερυθρόλευκους απ’ το να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον δικέφαλο του βορρά και κάπως έτσι «έκαψε» την καριέρα του. Προφανώς και ουδείς γνωρίζει πού θα βρισκόταν αν έμενε στον ΠΑΟΚ (σ.σ. μπορεί και να είχε την ίδια εξέλιξη), ωστόσο δεν κατάφερε τίποτα ουσιαστικό με την απόφασή του το χειμώνα του 2015.

ΠΟΤΕ: Μάρτιος του 2015
ΗΛΙΚΙΑ: 22 ετών
ΑΠΟ: ΠΑΟΚ
ΣΕΖΟΝ: 2015-16 (ως τον Γενάρη)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 1
ΜΕΤΑ: Πανιώνιος

10. Θανάσης Παπάζογλου

Μια ακόμα κίνηση που έμοιαζε ακατανόητη από τον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή του Θανάση Παπάζογλου στις αρχές Ιουλίου του 2014 παρουσιαζόταν ως μια κίνηση που είχε μελετηθεί καιρό και είχε στόχο τις κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός προερχόταν από μια πολύ παραγωγική σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ – είχε σκοράρει 11 γκολ – όμως η κίνηση ήταν τόσο μελετημένη, που παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα ένα μήνα μετά την απόκτησή του!! Δόθηκε στον Ατρόμητο, προκειμένου να πάρει ο Ολυμπιακός τα δικαιώματα του Τάσου Καραμάνου.

ΠΟΤΕ: Ιούλιος του 2014
ΗΛΙΚΙΑ: 26 ετών
ΑΠΟ: ΟΦΗ
ΣΕΖΟΝ: –
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: Ατρόμητος, Κόρτρικ

11. Τάσος Καραμάνος

Αφού ανοίξαμε τον φάκελο, ας προσθέσουμε μέσα και τις υπόλοιπες κόλλες Α4 για να τον κλείσουμε ξανά. Η πιο κοντινή σχέση του Τάσου Καραμάνου με τον Ολυμπιακό ήταν το γκολ που πέτυχε εναντίον του στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014. Οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν χρήματα και ανταλλάγματα για να αποκτήσουν τον πολυτάλαντα επιθετικό, ωστόσο δεν… ξόδεψαν μια θέση στο ρόστερ τους για να τον κρατήσουν, έστω και μία σεζόν.

ΠΟΤΕ: Αύγουστος του 2014
ΗΛΙΚΙΑ: 24 ετών
ΑΠΟ: Ατρόμητο
ΣΕΖΟΝ: –
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
Πανιώνιος, Φεϊρένσε

12. Νικολάς Μαρτίνες

Αν δεν είναι Έλληνας, μπορεί να είναι Αργεντινός. Ο δεύτερος στη λίστα που αποκτήθηκε από ελληνική ομάδα, με από καταπληκτικό πρωτάθλημα και ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε. Η ΑΕΚ τον ήθελε, ο ΠΑΟΚ τον ήθελε, ο Ολυμπιακός τον πήρε τελικά τον Απρίλιο του 2015 και μάλλον δεν ήξερε τι να τον κάνει. Ο Νικολάς Μαρτίνες δεν έπαιξε ποτέ στους ερυθρόλευκους και αποχώρησε το ίδιο κιόλας καλοκαίρι!

ΠΟΤΕ: Απρίλιος του 2015
ΑΠΟ: Παναιτωλικό
ΗΛΙΚΙΑ: 28 ετών
ΣΕΖΟΝ: –
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
Ανόρθωση

13. Μανώλης Μπέρτος

Αλήθεια, πόσοι θυμούνται ότι ο Έλληνας αμυντικός υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού; Κι όμως ήταν τέτοιος κανονικά και με το νόμο και με τη βούλα και με όσα ακόμα κοινότυπα μπορεί να σκεφτεί κανείς. Μόνο που δεν έπαιξε ποτέ στην ομάδα του Πειραιά και δεν ακολούθησε και το στερεότυπο των δανεισμών. Δεν τον απέφυγε και τελείως, όμως περιορίστηκε στη μια ομάδα και στη μια σεζόν. Ο Μανώλης Μπέρτος ανακοινώθηκε από τους ερυθρόλευκους στις 8 Αυγούστου του 2015, έμεινε για ένα χρόνο δανεικός στην Ξάνθη και το επόμενο καλοκαίρι λύθηκε το συμβόλαιό του…

ΠΟΤΕ: Αύγουστος του 2015
ΑΠΟ: Ξάνθη
ΗΛΙΚΙΑ: 26 ετών
ΣΕΖΟΝ: –
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΜΕΤΑ: 
Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης.

14. Γιάννης Γιαννιώτας

Μπορείτε να διαβάσετε για τον επιθετικό των ερυθρολεύκων στο ξεχωριστό άρθρο του Sdna.gr.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ