aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Ο Κακά κτύπησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ανυπομονούσαν να το διακόψουν»

«Ο Κακά κτύπησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ανυπομονούσαν να το διακόψουν»

Στη γνωστή και φημισμένη ιστοσελίδα, https://mozzartsport.co, μίλησε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αντρίγια Καλουτζέροβιτς. Ο Σέρβος στράικερ έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιβόητο ματς τίτλου του 2014 στο Τσίρειο μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ που διακόπηε και συνεχίστηκε 15 μέρες αργότερα.

Όπως ανέφερε ο Καλουτζέροβιτς, ο Κακά (τότε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ), δεν κτυπήθηκε από την κροτίδα αλλά κτύπησε το κεφάλι του στον πάγκο των γαλαζοκίτρινων.

Επίσης, ο πρώην ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στoν σοβαρό τραυμαστισμό του στο ματς με την Ανόρθωση, όπου ο Βαλεντίνος Σιέλης του έσωσε τη ζωή, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στο νοσοκομείο.

Για την μεταγραφή στην ΑΕΛ και τον σοβαρό τραυματισμό του: «Τον Ιανουάριο του 2014 συμφώνησα με την ΑΕΛ που ήταν πρώτη στην βαθμολογία. Μεγάλη ομάδα και εγώ πέτυχα γκολ στο ντεμπούτο μου, σκόραρε πέντε γκολ σε 12-13 παιχνίδια και έπαιζα καλά. Τότε είχα ένα δύσκολο επεισόδιο και σώθηκε η ζωή μου».

Και πρόσθεσε: «Είχα χτυπήσει στο κεφάλι, έχασα τις αισθήσεις μου και έπεσαν πάνω μου, μου έβγαλαν τη γλώσσα μου και με έσωσαν από το θάνατο. Ήμουν στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα. Ξύπνησα με ένα μαγιό και μια φανέλα, μια γυναίκα στεκόταν δίπλα μου και δεν θυμάμαι τίποτα. Αργότερα είδα το βίντεο ότι ο αντίπαλός με χτύπησε στο μέτωπο. Μετά από αυτό δεν μπορούσα να παίξω για ένα μήνα και γύρισα πίσω για να παλέψω για τον τίτλο».

Για τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ που διακόπηκε λόγω κροτίδας και στέρησε τον τίτλο στην ΑΕΛ: «Παίζαμε τον τελευταίο μας αγώνα στην έδρα μας εναντίον του ΑΠΟΕΛ για τον τίτλο. Ωραίος καιρός, γεμάτο γήπεδο, όλοι ντυμένοι στο κίτρινο χρώμα, τέλεια ατμόσφαιρα για ποδόσφαιρο και χρειαζόμασταν μια ισοπαλία τίτλου. Όλα είναι έτοιμα για τη φιέστα, η σκηνή στήθηκε στην πλατεία… Ήταν ένας αγώνας, που τους σκοτώσαμε, δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο, αλλά δεν σκοράραμε. Κάποια στιγμή στο 60ο λεπτό, μια κροτίδα σκάει στον πάγκο τους, ο παίκτης πηδά και κτυπά το κεφάλι του στην οροφή του πάγκου. Έκριναν ότι τραυματίστηκε πολύ άσχημα ενώ ήταν απλά ένα μικρό κόψιμο. Άρχισε να ουρλιάζει και να ουρλιάζει. Ανυπομονούσαν να διακόψουν το παιχνίδι και να ξεφύγουν από το γήπεδο. Αναμονή, αναμονή, και τελικά πάρθηκε απόφαση να διακοπεί το παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα μετά την διακοπή: «Περιμέναμε για ημέρες για την τελική απόφαση, υπήρχε νευρικότητα παντού, οι παίκτες ακύρωσαν εισιτήρια και τις πτήσεις τους, οι Βραζιλιάνοι γίνονται βάρβαροι όταν δεν μπορούν να πάνε σπίτι, χτυπούσαν στις προπονήσεις, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν κακή… Πάρθηκε απόφαση να παιχθεί παιχνίδι σε 15 ημέρες σε ουδέτερο γήπεδο χωρίς οπαδούς και από την αρχή. Νίκησαν με 1-0 και κέρδισαν τον τίτλο που ακολούθησε τη διάλυση του συλλόγου».

Για την απώλεια του τίτλου: «Όλοι οι παίκτες έτρεξαν μακριά. Είναι εκείνο το μη ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπου ένα αποτέλεσμα καθορίζει τα πάντα και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι φυσιολογικό, υποθέτω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι όπου μπορεί κανείς να κερδίσει και να χάσει; Πρέπει να έχει κάποια σταθερότητα εάν είσαι κανονικός σύλλογος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ