aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΟ… διάσημος Ρόου των €1.500

Ο… διάσημος Ρόου των €1.500

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σαν βόμβα έσκασε ο αποκλεισμός της ΑΕΛ στην πρώτη φάση του κυπέλλου από την Αγία Νάπα. Για να συμβεί αυτό, το… πόδι του έβαλε και ο Ομάρ Ρόου. Ναι, καλά καταλάβατε. Πρόκειται  για τον βραχύσωμο επιθετικό που τα έβαζε συνεχώς με όλη την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ μπας και την «τρυπήσει». Δεν σταματούσε να τρέχει και να ζητά την μπάλα προσπαθώντας να επιφέρει τα ρήγματα.

Στο 80ο λεπτό σφράγισε την πολύ καλή απόδοσή του με το νικητήριο γκολ, αφού μυρίστηκε τη φάση, την κυνήγησε και δικαιώθηκε. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον αρχικά λάθος του Ζούνιορ και έπειτα του Βοζίνια. Από το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, οι φωτογραφίες με πρωταγωνιστή τον μόλις 23 ετών ποδοσφαιριστή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Και εάν τον ήξεραν ελάχιστοι, έχω την εντύπωση ότι τώρα τον έμαθαν σχεδόν όλοι.

Διαβάστε επίσης: Η υπεροψία είναι κακός φίλος

Οι γονείς του Ρόου που λέτε είναι Τζαμαϊκανοί, εξ ου λέτε και η ταχύτητα που έχει; Γεννήθηκε στο Λονδίνο και γρήγορα κατάλαβαν στην οικογένεια πως είχε ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και φρόντισαν να τον εγγράψουν στην ακαδημία της Γουέστ Χαμ. Ο μικρός τα «έπιανε» αμέσως και ακολούθως, μετακόμισε στο Σαουθάμπτον αγωνιζόμενος στην ομάδα των 16άρηδων, όπου και διακρίθηκε. Είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο την 1η Ιουλίου 2013 και έκανε ντεμπούτο σε ματς του Λιγκ Καπ, όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Μπάρνσλεϊ (27 Αυγούστου 2013).

Έπαιξε αργότερα σε μικρότερες ομάδες της Αγγλίας, μέχρι που το πήρε απόφαση να ξενιτευτεί και να έλθει στη χώρα μας. Πέρσι, έκανε… παπάδες αγωνιζόμενος στον Εθνικό Λατσιών, καρφώνοντας την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 18 φορές. Και να ‘σου ο Ρόου έγινε περιζήτητος.

Διαβάστε επίσης: Και έτσι, ο Ντόσα «λύτρωσε» τον Βοζίνια!

Η εκπληκτική περσινή του σεζόν αποτέλεσε το διαβατήριο του ώστε να πάει πιο κάτω. Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, είχε δώσει μάχη για την εξασφάλιση της υπογραφής του (διετές συμβόλαιο) καθώς στο κόλπο βρίσκονταν κι άλλες ομάδες. Σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκε να του προσφέρει συμβόλαιο που προβλέπει μηνιαίες απολαβές 1.500 ευρώ. Μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που αμείβονται αρκετοί λεγεωνάριοι παίκτες στην Α’ Κατηγορία, αλλά για το βεληνεκές της Αγίας Νάπας το λες υπέρβαση. Το 23χρονο Εγγλεζούι βάζει την υπογραφή του και ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα, μας συστηθεί ακόμα καλύτερα. Φτάνει να έχει συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: «Την υποτίμησαν, δεν είχαν κανένα δικαίωμα…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ