aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Αρουαμπαρένα στη... Φο(υ)ρτούνα φαίνεται! (video & 362 pics)

Ο Αρουαμπαρένα στη… Φο(υ)ρτούνα φαίνεται! (video & 362 pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο κλασικό ντέρμπι της Λεμεσού! Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής και μάλιστα με ανατροπή επικρατώντας 2-1 επί του συμπολίτη Απόλλωνα ο οποίος προηγήθηκε με τον Παπουλή στο 15’ (38’ Σοάρες και 67’ Αρουμπαρένα οι σκόρερ της ΑΕΛ). Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης!

Με τη νίκη τους αυτή, οι «λέοντες» έφθασαν στους 13 βαθμούς και βρίσκονται προσωρινά στην κορυφή καθώς εκκρεμούν οι αυριανοί αγώνες της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ με Ανόρθωση και Άρη αντίστοιχα. Η ΑΕΛ κέρδισε τον Απόλλωνα για πρώτη φορά μετά από τρεις σεζόν, ενώ για να δώσουμε και μία εξήγηση για τον τίτλο, ο Φορτούνα ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Ισπανό φορ και χρυσό σκόρερ της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου.

Οι δύο ομάδες άρχισαν ορεξάτες στην αναμέτρηση και εκεί που άρχισε να ξεχωρίζει ποια ομάδα είχε τον έλεγχο, η άλλη προηγήθηκε στο σκορ. Για την ομάδα που είχε υπεροχή αναφερόμαστε ασφαλώς στην ΑΕΛ και γι’ αυτή που προηγήθηκε, είναι ο Απόλλωνας.

Στο 15’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ρόμο και κόντρες, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Παπουλή που με ωραίο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Βενεζουελάνου κίπερ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στη συνέχεια η ΑΕΛ επανάκτησε τον έλεγχο, αφού οι γαλαζοκίτρινοι δεν «κοιμήθηκαν» από το γκολ του αντιπάλου του, ωστόσο η υπεροχή τους ήταν ανούσια. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 34’ ο Σιέλης έκανε χέρι στην περιοχή μετά από μπαλιά του Μπεντόγια, αλλά ο Βασίλης Δημητρίου δεν έδωσε το πέναλτι.

Συνεχίζοντας να πιέζει, αλλά χωρίς να βρει ευκαιρίες, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έφθασε τελικά στην ισοφάριση από στατική φάση και συγκεκριμένα φάουλ στο όριο της περιοχής του Βάλε. Μετά από κομπίνα των Ζούνιορ, Σιέλη και Σοάρες, ο τελευταίος σκόραρε με βολέ από το ύψος της περιοχής. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο αγώνας ήταν ισοζυγισμένος και το 1-1 έμεινε αναλλοίωτο.

Στην επανάληψη και παρά το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, η ΑΕΛ ήταν εμφανώς καλύτερη και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 67’ με κεφαλιά του Αρουαμπαρένα μετά από μπαλιά του Φορτούνα δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Μέχρι το τέλος του ντέρμπι, η ΑΕΛ διαφύλαξε άριστα το προβάδισμά της και πήρε μία σπουδαία νίκη.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα, Ζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Μέσκα (76’ Γεωργιάδης), Σοάρες, Νικολάου, Σαβάν, Σόουζα (86’ Μπαμπάνκο), Ουέλιγκντον (56’ Αρουαμπαρένα).

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου (82’ Μπάρμπαρο), Πέδρο, Σατσέτι (88’ Σαρδινέρο), Ντα Σίλβα, Παπουλής (60’ Μαγκλίτσα), Μπεντόγια, Γκιέ Γκιέ.

Στάδιο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 38’ Σοάρες, 67’ Αρουαμπαρένα / 15’ Παπουλής.

Κίτρινες: 30’ Νικολάου, 60’ Σοάρες, 90’ Ρόμο, 90’ + 2 Αρουμπαρένα / 37’ Βινίσιους, 27’ Ρομπέρζ, 60’ Ντα Σίλβα, 90’ + 2 Στυλιανού.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

4ος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ