aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ ΑΠΟΕΛ πάνω από Τότεναμ και Σεβίλλη, οριακά στην 100άδα η Ομόνοια

Ο ΑΠΟΕΛ πάνω από Τότεναμ και Σεβίλλη, οριακά στην 100άδα η Ομόνοια

Τη βαθμολογία όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ δημοσιοποίησε η ΟΥΕΦΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο ΑΠΟΕΛ με τέσσερις συμμετοχές στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τα τελευταία έντεκα χρόνια και με παράσημο την επική πορεία μέχρι τους «8» τη σεζόν 2011-12 φιγουράρει στην 49η θέση!

Μια τεράστια επίδοση, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι ξεπερνούν στη σχετική βαθμολογία μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Τότεναμ, τη Σεβίλλη, την Λάτσιο και τη Σάλκε.

Ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε 18 φορές στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών και μετέπειτα Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά αγωνίστηκε σε 94 παιχνίδια, κέρδισε τα 29, αναδείχθηκε ισόπαλος 25 φορές και ηττήθηκε 40. Οριακά στην πρώτη 100άδα είναι η Ομόνοια, η οποία είναι στη δεύτερη θέση από κυπριακής πλευράς. Οι «πράσινοι» είναι στην 98η θέση με επίσης 18 συμμετοχές, αλλά μόλις 48 ματς. Κέρδισε τα 15, αναδείχθηκε ισόπαλη έξι φορές και ηττήθηκε 27 φορές.

Έξι θέσεις πιο κάτω είναι η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου που ήταν η πρώτη κυπριακή που έφτασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι στην 104η θέση. Έπαιξε οκτώ φορές στη διοργάνωση και σε σύνολο 36 αγώνων, κέρδισε τους 12, εννέα φορές αναδείχθηκε ισόπαλη και ηττήθηκε 15 ματς.

Στην 204η θέση είναι η ΑΕΛ με τρεις συμμετοχές στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 10 αγώνες οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν τέσσερις φορές, μία αναδείχθηκαν ισόπαλοι και δέχθηκαν πέντε ήττες. Την πεντάδα από κυπριακής πλευράς συμπληρώνει ο Απόλλων που βρίσκεται στην 343ή θέση. Σε δύο παρουσίες οι γαλάζιοι μέτρησαν μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η 13 φορές κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης και ακολουθούν η Μπάγερν Μονάχου (5 κατακτήσεις), η Μπαρσελόνα (5 κατακτήσεις), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3 κατακτήσεις) και Γιουβέντους (2 κατακτήσεις).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ