aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ ΑΠΟΕΛ εκκίνησε για το 8ο με τριάρα επί της ΑΕΛ (vid & pics)

Ο ΑΠΟΕΛ εκκίνησε για το 8ο με τριάρα επί της ΑΕΛ (vid & pics)

Ο πρωταθλητής είναι εδώ. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ποδαρικό με εμφαντικό τρόπο στο νέο πρωτάθλημα κερδίζοντας σχετικά εύκολα με 3-0 την ΑΕΛ στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

5′ Σόουζα (5’), Mιχαΐλοβιτς (43’) και Πάβλοβιτς (74’) ήταν οι σκόρερ για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, οι οποίοι ρίχθηκαν στη μάχη διατήρησης των κεκτημένων. Πρώτη φετινή ήττα για την ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ που άρχισε φοβισμένα την αναμέτρηση και ακολούθως χρειάστηκε να ρισκάρει πολύ με αποτέλεσμα να δεχθεί και τρίτο τέρμα.

Mε πατημένο γκάζι για… εκδίκηση

Πέντε λεπτά χρειάστηκε ο ΑΠΟΕΛ για να πετύχει το πρώτο γκολ στο νέο πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές ανέλαβαν την κυριαρχία από την αρχή της αναμέτρησης και στο 5’ κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκέντσογλου έπαιξε κάθετα με πάσα στον Πάβλοβιτς, ο Σέρβος επιθετικός έδωσε με την μία στον Σόουζα εξουδετερώνοντας την άμυνα της ΑΕΛ και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Βοζίνια, δίνοντας προβάδισμα 1-0 στον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Τόμας Ντολ συνέχισε να έχει στην κατοχή της την μπάλα για περισσότερη ώρα και με κινητήριο μοχλό τον αφηνιασμένο Σόουζα, ο οποίος είχε ιδιαίτερο ζήλο απέναντι στην πρώην ομάδα, απείλησε άλλες 3-4 φορές την εστία του Βοζίνια.

Στο 39’ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Μπέλετς, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως το πλασέ του Αβράαμ έφυγε έξω. Κατά την έξοδό του ο πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ κτύπησε τον Ιβάν Κάρλος, όμως ο Λούκας Σωτηρίου που ήταν κοντά στη φάση δεν έκρινε ότι υπήρχε παράβαση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο Ελβετός μπακ μετά από εκτέλεση κόρνερ έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα συμπαίκτη του και στην επιστροφή με ένα μονοκόματο σουτ με το δεξί «κάρφωσε» την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Βοζίνια δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΑΠΟΕΛ.

«Πόκερ» Κέρκεζ, το «σκότωσε» ο Πάβλοβιτς

Η ΑΕΛ έπαιξε τα… ρέστα της στην αρχή του ημιχρόνου με τον Κέρκεζ να ρίχνει στο ματς τον Χουράδο, αντί του Γκοντάλ, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Μπέλετς, όμως ο Σλοβένος δήλωσε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Στο 74’ ο Αντρίγια Πάβλοβιτς «σκότωσε» τον αγώνα πετυχαίνοντας τρίτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ με τη… βοήθεια του Ζούνιορ, ο οποίος στην προσπάθεια του να αμυνθεί έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίκτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στάδιο: Γ.Σ.Π

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Mπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Μερκής, Ζοαοζίνιο, Γκέντζογλου, Σόουζα, Μάτιτς (75′ Ντε Βινσέντι), Τάαμαρι (66′ Γιάκολις), Μπέζιακ (66′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Α. Τεϊσέιρα, Γκοντάλ (60′ Χουράδο), Ζούνιορ, Ν. Τεϊσέιρα (71′ Αντωνίου), Γουίλερ, Γκαθτανιάγα, Ζντραφκοφσκι, Αβραάμ (75′ Μαρκόσκι), Τόρες, Κάρλος.

Σκόρερ: 5′ Σόουζα, 43′ Mιχαΐλοβιτς, 74′ Πάβλοβιτς

Κίτρινες: Γκέντσογλου / Γκοντάλ, Γκαθτανιάγα

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους

4ος: Αιμίλιος Χριστοφή

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ