aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ ΑΠΟΕΛ έκανε έδρα του το Τσίρειο και έστειλε τέταρτη την ΑΕΛ! (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε έδρα του το Τσίρειο και έστειλε τέταρτη την ΑΕΛ! (vid)

Την τέταρτη φετινή νίκη του σε ισάριθμες επισκέψεις στη Λεμεσό πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 3-0 της ΑΕΛ στο Τσίρειο το βράδυ του Σαββάτου (6/4) με γκολ των Μοράις (13’), Νικόλα Ιωάννου (42’), Αλωνεύτη (90’) και πήγαν στο +5 από τον δεύτερο Απόλλωνα, στον οποίο αύξησαν την πίεση ενόψει της κυριακάτικης (7/4, 18:00) αναμέτρησης με τη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο.

Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και κυρίως πιο αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε και κατάφερε να «αποδράσει» για τέταρτη φορά (δύο επί της ΑΕΛ και δύο επί του Απόλλωνα) με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πρώτος με 58 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ, υποχώρησε τέταρτη η ΑΕΛ που έμεινε στους 48 βαθμούς και είδε την ΑΕΚ να την ξεπερνά κατά έναν βαθμό, αφού λίγο ενωρίτερα επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Χουράδο με κεφαλιά στο 53’ για οφσάιντ από τον α’ βοηθό, Μιχάλη Σωτηρίου, αφού ο Ισπανός φορ της ΑΕΛ καλυπτόταν την ώρα της σέντρας από τον Λεάντρο Σίλβα.

ΑΠΟΕΛ με αρχή και… φινάλε στα λάθη του Βοζίνια

Ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Βοζίνια και της άμυνας της ΑΕΛ δύο φορές. Στο 13’ έπειτα από κακό διώξιμο της μπάλας με τα πόδια από τον Βοζίνια και άσχημο κοντρόλ του Φιντέλις ο Μοράις από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΛ και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΑΠΟΕΛ με το 11 τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο Βάτερμαν δήλωσε παρών όποτε απείλησε η ΑΕΛ, ο Μπέζιακ δεν έβρισκε τον στόχο στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και τη διαφορά έκανε στο 43’ ο Νικόλας Ιωάννου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τάαμαρι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Βοζίνια και ο Κύπριος αμυντικός που «διάβασε» τη φάση έκανε με κοντινό πλασέ το 2-0.

Το γκολ του Χουράδο, και το «κερασάκι» του Αλωνεύτη

Η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Χουράδο στο 53’, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού και ο Στάθης Αλωνεύτης που πέρασε ως αλλαγή στο 84’ με ωραίο πλασέ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μοράις διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Γουίλερ, Αβράαμ (54′ Ν. Τεϊσέιρα), Γκοντάλ, Γκαθτανιάγα, Σίλβα, Φιντέλις, Ντα Σίλβα (65′ Αγκάνοβιτς), Μακρής, Ζαρκίνιο, Χουράδο (67′ Μυτίδης).

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Καρλάο, Βούρος, Ιωάννου, Γιάκολίς, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Νατέλ (76′ Βιντιγκάλ), Τάαμαρι (61′ Γιάκολις), Μπέζιακ (84′ Αλωνεύτης).

Σκόρερ: 13΄Μοράις, 42′ Ιωάννου, 90′ Αλωνεύτης

Κίτρινες: Ντα Σίλβα, Γκαθτανιάγα / Σόουζα, Βούρος, Καρλάο

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ