aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΝτύθηκε «δήμιος» ο Εμαέ και εκτέλεσε τον Απόλλωνα! (vid & pics)

Ντύθηκε «δήμιος» ο Εμαέ και εκτέλεσε τον Απόλλωνα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ΑΕΛ φώναξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «δεν περνάς κύριε Απόλλων» κι δέκα αγωνιστικές μετά από τη νίκη της στον α’ γύρο επί του συμπολίτη της, τον υποχρέωσε και πάλι σε ήττα κερδίζοντάς τον με 2-0 αυτή τη φορά στο Τσίρειο και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εμαέ που πέτυχε και τα δύο τέρματα των τυπικά γηπεδούχων.

Έπειτα από ένα συνεχόμενο γύρο και ένα αήττητο σερί των κυανόλευκων που κρατούσε από τις 26 Οκτωβρίου 2019 μέχρι σήμερα (2 Φεβρουαρίου 2020), οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν μία νίκη που κρατά ζωντανές τις ελπίδες τους για εξάδα, ενώ για τον Απόλλωνα, ήταν μία αποτυχία που τον παίρνει στο -7 από την πρωτοπόρο Ομόνοια, αλλά η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει ωστόσο παιχνίδι λιγότερο (με την Πάφος). Αξίζει να αναφερθεί πως ο Απόλλωνας έως σήμερα, μετρούσε δέκα σερί νίκες και στις δύο διοργανώσεις, ενώ στο πρωτάθλημα το σερί νικών του διήρκησε για εφτά ματς.

Ήταν Λεμεσιανό ντέρμπι… όπως έπρεπε στο πρώτο μέρος η αναμέτρηση, μόνο που δεν υπήρχαν γκολ. Τουλάχιστον στο γήπεδο αυτό ίσχυε, καθότι στις κερκίδες η ατμόσφαιρα ήταν απούσα, όπως είναι από τότε που δημιουργήθηκε η κάρτα οπαδού. Πάθος, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και γρήγορος ρυθμός, ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του πρώτου 45λέπτου, με τους γαλαζοκίτρινους να είναι αυτοί που είχαν περισσότερες και πιο ξεκάθαρες φάσεις και να δικαιούντο περισσότερο ένα γκολ, ωστόσο έπεσαν σε… τοίχο ονόματι Ζοέλ Μολ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ πήρε αυτό που δικαιούταν στο πρώτο μέρος, καθώς είχε και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης και πλησίασε στο γκολ στο 54’ και στο 59’. Στο 66’ ωστόσο, στην τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία της, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ κατάφερε κι άνοιξε το σκορ με τον Εμαέ στο 66’, ο οποίος «κουβάλησε» την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε Σατσέτι και Σάλαϊ και με υποδειγματικό πλασέ παραβίασε την εστία του Μολ.

Στη συνέχεια ο Απόλλων είχε κατοχή της μπάλας και πίεζε για να δημιουργήσει φάσεις, ωστόσο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην γαλαζοκίτρινοι άμυνα, ενώ η ΑΕΛ στο 84’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μεντόγεβιτς από τον Σελίμοβιτς. Στη φάση αυτή, έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφ σάιντ ο Τόρες που επηρέασε τη φάση. Ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, αλλά ο Γιώργος Νικολάου πήρε τη φάση πάνω του και υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εμαέ ήταν αυτός που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα αφού στη συνέχεια δεν υπήρξε κάτι άξιο αναφοράς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ράσο, Γκαθτανιάγα, Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Α. Αβραάμ, Ζντρασκόφσκι, Αντωνίου, Αγκάνοβιτς (77′ Αντάμοβιτς), Χουράδο (79′ Τόρες), Εμαέ (87′ Mάιντεβατς).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ (81′ Πίττας), Αγκίρε, Γιαννιώτας (46′ Περέιρα), Ντένιτς, Σατσέτι (71′ Ματέι), Παπουλής, Μπένσοπ.

Σκόρερ: 66′, 85′ πεν. Εμαέ.

Κίτρινες: 39′ Μεντόγεβιτς, 42′ Αγκάνοβιτς (3η), 57′ Γκαθτανιάγα, 72′ Ζνταφκόφσκι, 90′ + 3 Χ. Κυριάκου (3η) / 42′ Γιαννιώτας (3η), 43′ Σελίμοβιτς (6η), 77′ Σάλαϊ.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ