aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΝέα συνάντηση για το γήπεδο Λεμεσού (δηλώσεις προέδρων)

Νέα συνάντηση για το γήπεδο Λεμεσού (δηλώσεις προέδρων)

Η πορεία υλοποίησης της κατασκευής γηπέδου στη Λεμεσό συζητήθηκε σε σημερινή σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρου Κωνσταντίνου Πετρίδη, αντιπροσωπείας του ΔΣ του ΚΟΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Κλεάνθη Γεωργιάδη, υπηρεσιακών παραγόντων και των Προέδρων των τριών ποδοσφαιρικών Σωματείων Λεμεσού.

Δείτε εδώ τα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη.

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Λεμεσού Νίκος Κίρζης, σε δηλώσεις του, είπε ότι μία πολύ εποικοδομητική και πολύ σημαντική συνάντηση όσον αφορά το γήπεδο και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εμπόδια που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες «και βρέθηκαν οι λύσεις που θα μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια για να μπορούμε να προχωρήσουμε και να βγούμε σιγά- σιγά σε προσφορές για το γήπεδο μας».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι θα αρχίσει η κατασκευή του γηπέδου στη Λεμεσό, ο κ. Κίρζης είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Αυτό που με γεμίζει εμένα με αισιοδοξία είναι η θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να κάνει αυτό το γήπεδο στη Λεμεσό», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος του Απόλλωνα είπε ότι σήμερα δεν συζήτησαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά συζήτησαν πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια.

«Αυτό κάναμε. Βρέθηκαν οι λύσεις. Φεύγουμε όλοι απ’ εδώ για να ξεκινήσουμε πώς θα λύσουμε αυτά τα διάφορα θέματα για να μπορούμε να προχωρούμε. Έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των τριών σωματείων και έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις, ο κάθε αρμόδιος στο δικό του τομέα», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του, είπε ότι είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο όσον αφορά το γήπεδο και πρόσθεσε ότι η σημερινή σύσκεψη ασχολήθηκε με τα τελευταία προβλήματα που έχει η διαδικασία κατασκευής του γηπέδου.

«Πολύ σύντομα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σημαντικές για την κατασκευή του γηπέδου», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πώς ξεπερνούν την άρνηση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι είναι σε καλό δρόμο η αίτηση που έγινε στην Επιτροπή και σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες τις οποίες θα απαντήσει ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους.

«Έχουμε πίστη ότι θα προχωρήσουμε και θα είναι εφικτό το γήπεδο των τριών σωματείων της Λεμεσού», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Άρη Λεμεσού Σταύρος Δημοσθένους δήλωσε ότι σήμερα έγινε ακόμα μία μεγάλη προσπάθεια για να επιλυθούν κάποια προβλήματα στο τελικό στάδιο πλέον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι τώρα αφορά καθαρά θέμα Σωματείων για κάποια μικροπροβλήματα, τεχνικά, που πρέπει να λυθούν.

Ευελπιστούν, είπε, ότι αυτή θα είναι και η τελευταία συνάντηση για επίλυση αυτών των μικρών προβλημάτων και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το περιβόητο γήπεδο που βασανίζει, ειδικά, τον λεμεσιανό κόσμο.

Σε παρατήρηση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η άρνηση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι αυτό, με αυτά που λέχθηκαν στη συνάντηση έχει ξεπεραστεί, και τώρα είναι άλλα προβλήματα που πολύ σύντομα θα λυθούν.

«Δεν είναι κάτι που αφορά, πλέον, το Προεδρικό. Είναι κάτι που είναι θέμα των τριών Σωματείων. Είναι θέματα τεχνικά που πρέπει να συνεχίσουμε εμείς με τους μελετητές. Έχουμε κανονίσει ήδη ραντεβού, πολύ σύντομα να τους δούμε γιατί έχει που είναι και από εκτός Κύπρου και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ