aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜισή δικαίωση για Αρουαμπαρένα

Μισή δικαίωση για Αρουαμπαρένα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Να, που η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή! Τουλάχιστον στην περίπτωση του Αρουαμπαρένα και την εν μέρει δικαίωσή του από το Εφετείο της ΚΟΠ, αφού κάθισε ήδη τρεις αγωνιστικές, χώρια ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί. Δεν χρειάζεται να μπω καν στις δικηγορίστικες διατυπώσεις, ερμηνείες ή όπως πολύ κομψά διατυπώνεται, «θα ακολουθήσει κείμενο με το πλήρες σκεπτικό της απόφασης».

Ο κάθε ανεξάρτητος και αντικειμενικός παρατηρητής είδε πως ο Βάσκος επιθετικός της ΑΕΛ ενώ έτρεχε παρέσυρε άθελά του τον Ψευδιώτη που μπήκε στο διάβα του, με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω. Τώρα, το «πώς την είδε» ο εν λόγω διαιτητής και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα είναι άλλο θέμα. Όπως και να ‘χει, για μένα μάλλον για αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματος του Αρουαμπαρένα μοιάζει, παρά με δικαίωση όλη αυτή η ιστορία.

Το όνομα του παίκτη, το ποιόν του, αλλά και η πορεία του στο ποδόσφαιρο, σε Ισπανία και Πολωνία δεν θα του επέτρεπαν σε καμία περίπτωση να συμπεριφερθεί κατά τέτοιο τρόπο. Είτε να βρίσει, είτε να σπρώξει βίαια τον Ψευδιώτη, είτε για οποιονδήποτε λόγο να παραφερθεί.

Προσωπικά, τον Αρουαμπαρένα δεν τον γνωρίζω, παρά μόνο από την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο. Μπορεί να διαμαρτύρεται, μπορεί να παίζει παθιασμένα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό να κάνει οτιδήποτε το αντιαθλητικό. Η απόφαση του Εφετείου της ΚΟΠ, σαφώς και αφήνει εκτεθειμένο τον διαιτητή (και επαναλαμβάνω) όποιο κι αν είναι το σκεπτικό της απόφασης. Ακόμα και ο ίδιος ο Ψευδιώτης θα μπορούσε να πει «συγνώμη έκανα λάθος» και το θέμα να έκλεινε χωρίς να σηκωθεί όλος αυτός ο κουρνιαχτός.

Πάμε πάρα κάτω… Ο Ψευδιώτης δεν είναι ο μόνος, ούτε ο πρώτος, και προφανώς ούτε ο τελευταίος διαιτητής που κάνει λάθος σε μιαν απόφασή του. Και είναι κι αυτός ένας λόγος που υπάρχει τόση προκατάληψη στο ποδόσφαιρό μας. Λάθη, βλέπετε, γίνονται και αλλού, εννοώ σε άλλες χώρες, αλλά δεν δημιουργείται τέτοιος πανικός και τέτοιο κακό. Για τον πολύ απλό λόγο ότι σε άλλες χώρες δεν υπάρχει τόσο μεγάλη προκατάληψη -όχι μόνο για τη διαιτησία και τους διαιτητές γενικότερα- και τόσο μεγάλη αμφισβήτηση για το κάθε τι. Κι αυτό το πράγμα, αυτό το φαινόμενο δυστυχώς δεν θα εκλείψει γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος Ψευδιώτης (είτε άθελά του, είτε από άγνοια, είτε αν προτιμάτε και σκόπιμα) που θα τα κάνει μαντάρα και θα «ρίχνει νερό» στον μύλο της προκατάληψης και το κακό θα διαιωνίζεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ