aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜηνάς Αντωνίου: «Η ΑΕΛ είναι εδώ, γι' αυτό έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ»

Μηνάς Αντωνίου: «Η ΑΕΛ είναι εδώ, γι’ αυτό έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ»

Πήγε από τον ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΛ στην εκπνοή της καλοκαιρινής περιόδου μετεγγραφών και άρχισε ήδη να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια του δίνει φανέλα βασικού. Ο λόγος για τον Μηνά Αντωνίου που έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του ούτως ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να κάνουν την ανατροπή και να κερδίσουν τον συμπολίτη Απόλλωνα.

Ο άσος της ΑΕΛ λοιπόν, μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή του Πανίκου Θεοδοσίου και αναφέρθηκε στη νίκη επί του συμπολίτη Απόλλωνα, τον Κέρκεζ, το κυπριακό πρωτάθλημα και στην απόφαση του να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ.

-Πώς διαχειριστήκατε τον αγώνα με τον Απόλλωνα;

«Πάντα είναι ένα λεμεσιανό ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό και είναι ωραίο να το παρακολουθείς. Ως ποδοσφαιριστές μπήκαμε για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα από τις καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος και γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο το έργο μας. Σίγουρα, όμως ξέραμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μαζί με την ομαδική προσπάθεια τα καταφέραμε».

-Πιστεύεις ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Πιστεύω κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν ήταν τελείως δίκαιο αλλά θεωρώ ότι το θέλαμε περισσότερο. Μετά το κακό αποτέλεσμα με τη Νέα Σαλαμίνα, νιώθαμε ότι άρχισαν να μην μας υπολογίζουν καθόλου. Θέλαμε ως ομάδα να αποδείξουμε σε όλους και στο φίλαθλο κοινό ότι θα έχουμε μία πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι η ΑΕΛ θα είναι εδώ και νομίζω το κάναμε με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος».

-Ο Ντούσαν Κέρκεζ σας έβγαλε τον ποδοσφαιρικό σας εγωισμό με τις ευθύνες που σας καταλόγισε μετά τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα;

«Εντάξει δεν θέλαμε τον προπονητή να μας πει για κάποια λάθη που έχουμε κάνει. Και μόνοι μας μπορούσαμε να καταλάβει ότι δεν ήμασταν στην καλύτερη μας μέρα. Απλός έπρεπε να μας αφυπνίσει, να μας δείξει ότι η ομάδα που ήταν πέρσι μαζί με τις τρεις τέσσερις προσθήκες που είχε θα μπορούσε να πάει ψηλά ασχέτως με το τι νομίζουν οι άλλοι για μας».

-Για τα διοικητικά και το πώς το διαχειρίζονται οι ποδοσφαιριστές: «Είμαστε μία οικογένεια και μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ότι πρόβλημα υπάρχει στην ομάδα».

-Όταν βλέπετε την άδεια εξέδρα δεν είναι στενάχωρο; Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι μεγάλο όπλο για την ομάδα.

«Το γνωρίζουμε. Είναι φαινόμενο που δεν το αντιμετωπίζει μόνο η ΑΕΛ αλλά όλο το κυπριακό πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να βρεθούν οι λύσεις και να κάνουν ξανά το Τσίρειο μία καυτή έδρα».

-Ήταν εύκολη η απόφαση σου να φύγεις από τον ΑΠΟΕΛ και να πας στην ΑΕΛ;

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Είχα όμως κάποιους λόγους συγκεκριμένους που με βοήθησαν αρκετά για να έρθω στην ΑΕΛ. Ήταν η ομάδα που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα. Επίσης, πίστευα ότι εδώ θα είχα περισσότερα λεπτά από ότι στον ΑΠΟΕΛ. Ο προπονητής ήξερα τι έργο κάνει στην ομάδα, τον ήξερα προσωπικά σαν άνθρωπο και ήξερα πως γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλεία και θα με βοηθούε και εμένα και την καριέρα μου».

-Τι άνθρωπος είναι ο Ντούσαν μέσα στα αποδυτήρια;

«Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο φίλος. Είναι πάρα πολύ κοντά σε όλους, δεν είναι απόμακρος. Ακούει τα πάντα και μπορεί να σε συμβουλέψει σε όλα και εκτός ποδοσφαίρου».

-Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση σου μέχρις στιγμής;

«Στην αρχή να σου πως την αλήθεια δεν ήμουν 100%. Τώρα τελευταία άρχισα να βρίσκω τον παλιό καλό Μηνά. Έχω να δώσω περισσότερα στην ομάδα και θα προσπαθώ κάθε μέρα να δίνω όσα πιο πολλά μπορώ».

-Η ΑΕΛ μέχρι που μπορεί να φτάσει;

«Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα. Είναι νωρίς πιο μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε».

-Για την Εθνική;

«Ελπίζω να συνεχίσω να πηγαίνω καλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής να με καλέσει. Είναι επιλογές που κάνει ο ίδιος δεν μπορώ να τον αδικήσω. Θα δούμε».

-Ποιόν συμπαίκτη του ξεχωρίζει;

«Δεν έχουμε τον ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει. Είμαστε πιο ομάδα, ότι γίνεται, γίνεται με ομαδική προσπάθεια».

-Ποιοι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα;

«Μόνος αλάνθαστος ο ΑΠΟΕΛ αν και η Ανόρθωση δείχνει ότι φέτος θα διεκδήκησει με αξιώσεις. Θα δείξει στην συνέχεια. Η ΑΕΛ θα είναι εκεί κοντά δεν ξέρω να σου πω για πρωτάθλημα».

-Τι συζητήσατε μέσα στα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα;

«Το χαρήκαμε το διασκεδάσαμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα για να έχει αντίκρισμα αυτή η νίκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ