aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μιλά» το +14 για την ΑΕΛ

«Μιλά» το +14 για την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων χρόνων πραγματοποιεί η ΑΕΛ, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Οι 41 βαθμοί σε 20 αγώνες, με απολογισμό 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, είναι ενδεικτικό της καλής πορείας που διανύει η ομάδα της Λεμεσού και βρίσκεται σταθερά στις ψηλές θέσεις, στην πρώτη τετράδα.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν, η ΑΕΛ είναι κατά πολύ καλύτερη και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τους αριθμούς. Υπερτερεί σε όλους τους τομείς, ενώ και το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει είναι σαφώς ανώτερο. Οι γαλαζοκίτρινοι συγκριτικά με πέρσι είναι στο +14 όσον αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή. Είναι στους 41 έναντι 27 βαθμούς πέρσι, απολογισμό που τη φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο ήταν στην 6η θέση.

Όσον αφορά στον συντελεστή τερμάτων, είναι άκρως μεγάλη η διαφορά στην επίθεση. Από τα 22 γκολ ενεργητικά πέρσι εκτοξεύθηκε στα 36 στην τρέχουσα σεζόν. Ιδιαίτερα παραγωγική η ομάδα του Κέρκεζ, που παίρνει τέρματα από πολλούς ποδοσφαιριστές και επίσης έχει αξιόπιστες επιθετικές επιλογές. Στην άμυνα είναι στο -5 (19 φέτος, 24 πέρσι).

Στα θετικά της φετινής ΑΕΛ είναι και η άμεση αντίδραση που βγάζει μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Έχει και το μέταλλο και τον χαρακτήρα να βρίσκει τις λύσεις στα δύσκολα. Επίσης, έχει ηρεμία στο παιχνίδι της, δεν πανικοβάλλεται σε μια δύσκολη κατάσταση, όπως δημιουργήθηκε στο πρόσφατο ματς με τη Δόξα που βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Η συνέπεια και η συνέχεια χαρακτηρίζουν την ομάδα του Κέρκεζ, που έβαλε τη δική του σφραγίδα.

Στην ΑΕΛ άρχισε η προετοιμασία για το ματς με τον Ερμή. Δεν υπολογίζεται ο Ριέρα λόγω καρτών και ο τραυματίας Παπαφώτης. Επανέρχεται ο Ζντραφκόσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ