aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Μίδας» είσαι ρε Λαφράνς, σπουδαία νίκη για ΑΕΛ! (pics)

«Μίδας» είσαι ρε Λαφράνς, σπουδαία νίκη για ΑΕΛ! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Και στο τέλος νικάει η ΑΕΛ! Παραφράζουμε την ατάκα που είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ για την Εθνική Γερμανίας και την προσαρμόζουμε στα δεδομένα της φετινής ΑΕΛ, η οποία τρελαίνει τον κόσμο της. Όπως και στο προηγούμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λεμεσού σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο (και) του αγώνα με την Ομόνοια και πήρε άλλη  μία σπουδαία νίκη με το ίδιο αποτέλεσμα.

Χρυσός σκόρερ για την ΑΕΛ αυτή την αγωνιστική, ο Λαφράνς, ο οποίος σαν σύγχρονος Μίδας, έβαλε το πόδι του την κατάλληλη στιγμή σε μία φάση στο 81’ και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση ενός πάρα πολύ σημαντικού τρίποντου.

Ο αμυντικός από την Αϊτή, σκόραρε και στη δεύτερή του φορά ως βασικός, αφού η πρώτη καταγράφεται στον αγώνα με τον Άρη (3-0) όταν άνοιξε το σκορ στο 45’. Από την άλλη, η ΑΕΛ καταγράφει σπουδαίο απολογισμό -για τα δεδομένα και τον προϋπολογισμό της- στα φετινά ντέρμπι, αφού μετράει τρεις νίκες (2-1 με Απόλλωνα, 1-0 με ΑΠΟΕΛ και 1-0 με Ομόνοια), μία ισοπαλία (0-0 με Ανόρθωση) και μία ήττα (1-2 από την ΑΕΚ).

Όσον αφορά στην Ομόνοια, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και αν έπαιρνε τη νίκη, θα την δικαιούτο. Καθαρά για λόγους ατυχίας, αστοχίας, μίας αμυντικής αδράνειας και καλής εμφάνισης του Ρομό δεν ευτύχισε να πάρει το τρίποντο, ωστόσο έδωσε τα διαπιστευτήριά της ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η ΑΕΛ, της οποίας η μεγάλη αυτή επιτυχία πιστώνεται στις μεγάλες αντοχές των ποδοσφαιριστών της που όχι μόνο άντεξαν στην πίεση της Ομόνοιας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά επειδή είχαν τις δυνάμεις να… πατήσουν γκάζι στα τελευταία λεπτά, να σκοράρουν, αλλά μπορούσαν και να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Άργησαν να πάρουν προς, τα κατάφεραν, μα έμειναν άσφαιρες

Επιφυλακτικές και πολύ προσεκτικές στην άμυνα. Έτσι παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης. Μέχρι το πρώτο τέταρτο του ντέρμπι, καταγράφηκε μόνο μία τελική προσπάθεια και αυτή από πλευράς ΑΕΛ, όμως, όσο το χρονόμετρο πλησίαζε στο 20λεπτο, οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χαθούν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με κορυφαίες δύο σουτ του Ντέρμπισαϊρ (από πλευράς Ομόνοιας) και ένα του Μπουένο (για την ΑΕΛ). Ουσιαστικά, αυτό που συνέβαλε ώστε να οδηγηθούν άσφαιρες οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, δεν ήταν η αστοχία των παικτών τους, ούτε η ατυχία, αλλά η καλή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι τερματοφύλακες Ρομό και Χριστοδούλου.

Στο 43′ του ντέρμπι, υπήρξε μία μικρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κωνσταντινίδη και τον Μέσκα μετά από φάουλ του παίκτη των γαλαζοκίτρινων στον Ελλαδίτη. Ακολούθως, ο Μέσκα έφτυσε προς τη μεριά του παίκτη της Ομόνοιας, κάτι που αν γινόταν αντιληπτό από τον Χρίστο Νικολαΐδη, θα αποβαλλόταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λεμεσού αφού το φτύσιμο θεωρείται αντιαθλητική ενέργεια.

«Πράσινη» μέγγενη, «Γαλαζοκίτρινη» αντίσταση και το… άγγιγμα του Λαφράνς

Όσον αφορά στην επανάληψη της αναμέτρησης, η ΑΕΛ άρχισε πιο δυνατά, δικαιούτο πέναλτι στο 55’ για «φράγμα» του Όρσουλιτς στον Φορτούνα το οποίο δεν δόθηκε, είχε ένα δοκάρι στο 62’, ωστόσο στη συνέχεια η Ομόνοια όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά ήταν καλύτερη από την γηπεδούχο ομάδα και αν οι Κλέιτον και Ντέρμπισαϊρ ήταν εύστοχοι, θα άνοιγε αυτή το σκορ.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, η ομάδα που είχε τις αντοχές και το τσαγανό, ήταν η ΑΕΛ, η οποία στο 81’ ευτύχησε να προηγηθεί. Μετά από ασταθή απόκρουση του Χριστοδούλου σε σουτ του Σόουζα εκτός περιοχής, ο Λαφράνς με πλασέ από κοντά σε κενή εστία, έστειλε την Λεμεσιανή ομάδα και τον κόσμο της στους… εφτά ουρανούς.

Η ΑΕΛ όχι μόνο διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμά της, αλλά μπορούσε να το διευρύνει στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ουέλιγκντον. Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικήτρια την ΑΕΛ, σε μία σπουδαία αναμέτρηση που πραγματικά ήταν για γερά νεύρα.

Από ένα νέο πρόσωπο στην 11άδα

Από μια αλλαγή, σε σχέση με το προηγούμενό τους παιχνίδι, είχαν οι δυο ομάδες στη σύνθεσή τους. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έδωσε φανέλα βασικού στον Λαφράνς αφού ο Ζούνιορ δεν πρόλαβε. Ο Τζον Κάρβερ είχε στο αρχικό σχήμα τον Φλορέσκου και στον πάγκο έμεινε ο Κατελάρης. Κίνηση που αποσκοπούσε σε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, κάτι που έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν. Εκτός αποστολής για την Ομόνοια έμεινε ο Νασιμέντο, λόγω ίωσης.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Λαφράνς, Φορτούνα, Γεωργιάδης (72’ Σαρκί), Σόουζα, Σοάρες, Μέσκα, Μπουένο (85’ Νικολάου), Αρουαμπαρένα (81’ Ουέλιγκντον).

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης (85′ Φυλακτού), Όρσουλιτς, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Κλέιτον (76’ Σέρινταν), Φλορέσκου (60’ Κατελάρης), Τουρέ, Χριστοφή, Μαργκάσα, Ντέρμπισαϊαρ.

Στάδιο: Τσίρειο.

Θεατές: Περίπου 6.500.

Σκόρερ: 81’ Λαφράνς.

Κίτρινες: Γεωργιάδης, Φορτούνα, Ρομό / Κλέιτον, Σοϊλέδης.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου.

Δείτε φωτορεπορτάζ και πιο κάτω το live της αναμέτρησης το οποίο η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, σας μετέφερε μέσω μίας καινοτόμας διαδικασίας…

Δείτε πιο κάτω το live της αναμέτρησης το οποίο η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, σας μετέφερε μέσω μίας καινοτόμας διαδικασίας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ