aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜιχαηλίδης: «Την Τρίτη θα μπει ο θεμέλιος λίθος για το νέο γήπεδο της Λεμεσού»

Μιχαηλίδης: «Την Τρίτη θα μπει ο θεμέλιος λίθος για το νέο γήπεδο της Λεμεσού»

«Μπορεί να μπήκαν οι υπογραφές, αλλά σήμερα βάλαμε τα θεμέλια για το νέο γήπεδο Λεμεσού». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά το τέλος της πρώτης σύσκεψης με τους εμπλεκόμενους για την κατασκευή του νέου γηπέδου Λεμεσού στο Κολόσσι.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι η σημερινή σύσκεψη ήταν το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την κατασκευή του γηπέδου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα το έργο θα παραδοθεί σε 28 μήνες.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Μελετητές, η Κοινοπραξία CyField Neophytou J.V. που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφος και εκπρόσωποι των Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων. Από πλευράς ΚΟΑ παρέστησαν επίσης το Μέλος του Δ.Σ. Στέλιος Στυλιανού, η Γενική Διευθύντρια Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Παρτέλλας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί του Οργανισμού.

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη ήταν οι ακόλουθες: «Μόλις έχουμε τελειώσει την πρώτη σύσκεψη για το γήπεδο της Λεμεσού με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την Κοινοπραξία των εργολάβων και τους Μελετητές. Πήγε πολύ καλά. Ήταν το “kick off” για το έργο και μπορώ να δηλώσω την ικανοποίηση μου στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων. Μπήκαν μεν οι υπογραφές. αλλά σήμερα μπήκε ο θεμελιός. Οι εργασίες αρχίζουν στις 5 Φεβρουαρίου. θα βρεθούμε εκεί για να είμαστε και μάρτυρες της ιστορικής στιγμής. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με ευλάβεια ώστε να παραδοθεί το γήπεδο, το στολίδι όπως θέλουμε να λέμε, στον κόσμο της Λεμεσού και της χώρας μας γενικότερα. Αυτή είναι η επιδίωξη μας και η οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς θα τρέξουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να υλοποιηθεί το έργο στο χρόνο που έχει τεθεί».

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε: «Σε 28 μήνες, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021 πρέπει να είναι έτοιμο το έργο. Αν μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε νωρίτερα θα είναι ευχής έργον. Μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια εκτός από τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Θα είναι 13 χιλιάδων θέσεων, οι οποίες θα είναι όλες καλυμμένες. Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που είναι η πρώτη σύσκεψη που μετέχω σαν Πρόεδρος του ΚΟΑ και αναφέρομαι σε αυτό το σημαντικό έργο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ