aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜιχαηλίδης στο «Goal»: «Δεν πιστεύω πως είναι το τέλος για το γήπεδο Λεμεσού»

Μιχαηλίδης στο «Goal»: «Δεν πιστεύω πως είναι το τέλος για το γήπεδο Λεμεσού»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Έσβησαν οι μηχανές» στον Συνοικισμό Κολοσσίου. Το υπό ανέγερση γήπεδο της Λεμεσού, όπως κι άλλα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει μπει στον πάγο λόγω κορωνοϊού, μετά και την απόφαση του ΠτΔ κατόπιν σχετικής άδειας του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για τερματισμό των εργασιών σε εργοτάξια όπου συμμετέχουν πέραν των 3 ατόμων, πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας. Συνεπώς αναμένεται και διαφοροποίηση στον χρόνο παράδοσης του γηπέδου, το οποίο αναμενόταν να είναι έτοιμο περί τα τέλη του 2021 ή αρχές του 2022.

«Είναι όλα στον αέρα και δεν μπορεί να πει κάποιος τώρα με βεβαιότητα για το πότε θα επαναρχίσουν τα έργα», δηλώνει στο «Goal.com.cy» ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα ήταν σωστό» να συνεχίζονταν τα έργα από τη στιγμή που έχουν σταματήσει όλα τα άλλα.

Συμπληρώνοντας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, κι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, όπως τόνισε, η αναστολή των εργασιών «είναι απόφαση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μεταφορών συγκεκριμένα, απολύτως σεβαστή».

Ερωτηθείς ο διοικητικός ηγέτης του ΚΟΑ εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πότε πιστεύει πως οι μπουλντόζες θα ξαναπάρουν μπρος στο Κολόσσι και αν θα υπάρξει διαφοροποίηση στον χρόνο παράδοσης του γηπέδου, απάντησε: «Εάν θα καθυστερήσει ένα μήνα είναι ένα πράγμα, εάν θα καθυστερήσει όμως πέντε ή έξι μήνες είναι άλλο πράγμα. Γι’ αυτό δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα τι σημαίνει η αναστολή των έργων. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, πώς θα προχωρήσουν ανάλογα οι καταστάσεις. Προς το παρόν γι’ αυτό δεν λένε ότι αναστέλλονται τα έργα για παράδειγμα για 10 μήνες».

Ένα ερώτημα που παραμένει και σίγουρα απασχολεί είναι και το κόστος που θα έχουν οι εργολάβοι και οι κατασκευαστικές εταιρείες, μετά την αναβολή ουσιαστικά των πλάνων για την ολοκλήρωση και παράδοση του γηπέδου. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι -υπό κανονικές συνθήκες- στα συμβόλαια συμπεριλαμβάνεται όρος, ότι στις καθυστερήσεις υπάρχει χρηματικό πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική πτυχή του θέματος μέχρι την άρση του απαγορευτικού διατάγματος για τον τερματισμό των εργασιών, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, είπε με νόημα: «Είναι έκτακτη ανάγκη. Οπόταν στην έκτακτη ανάγκη όλα επιτρέπονται. Δεν συζητήσαμε καθόλου με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο, περιμένω ενημέρωση από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Λογικά το υπουργείο θα έχει επικοινωνήσει με τις εταιρείες, γιατί τα δημόσια έργα υπάγονται σε αυτό».

Υπάρχει όμως φόβος να μην ολοκληρωθεί το έργο; Ο πρόεδρος του ΚΟΑ έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν μπορώ να πω, γιατί δεν είμαι ούτε ο υπουργός Οικονομικών, ούτε ο ΠτΔ αλλά το θεωρώ αδύνατο να μην ολοκληρωθεί το έργο. Δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις. Δεν πιστεύω με κανένα τρόπο ότι είναι το τέλος του γηπέδου, προς Θεού. Είναι δικαιολογημένο αυτή την περίοδο, μπροστά σε τούτη τη μάστιγα που μας βρήκε με τον δολοφόνο ιό που σκοτώνει ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αυτού του είδους τα έργα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Θα το παρακολουθούμε και είμαι βέβαιος ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ξαναρχίσουν τα έργα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ