aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜετά τους Βουό & Αρουαμπαρένα, «εφιάλτης» και για Ντα Σίλβα

Μετά τους Βουό & Αρουαμπαρένα, «εφιάλτης» και για Ντα Σίλβα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ιστορία καταγράφει τα γεγονότα και παράλληλα μέσα από αυτά αποκαλύπτονται πολλές αλήθειες. Ο Μπρούνο Βάλε διανύει τον έκτο του χρόνο στον Απόλλωνα, έχοντας υπερπολύτιμη προσφορά. Σε κάθε 90λεπτο έχει ξεχωριστό ρόλο και ασφαλώς, δεν είναι λίγα τα παιχνίδια στα οποία έχει βάλει τη σφραγίδα του για να φύγουν νικητές οι κυανόλευκοι.

Στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής για παράδειγμα, μόλις στο 7ο λεπτό κράτησε ανέπαφη την εστία του σε κοντινή κεφαλιά του Χουράδο. Ποιος ξέρει, μπορεί η φάση αυτή να ήταν και καθοριστική στη συνέχεια γιατί το ποδόσφαιρο έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Η φάση όμως που αποθεώθηκε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας στο πρόσφατο ντέρμπι καταγράφηκε 79ο λεπτό, όταν είπε «όχι» σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλεξ ντα Σίλβα.

Τη βρίσκει με την ΑΕΛ, πάντως, γιατί η εν λόγω απόκρουση πέναλτι δεν ήταν η πρώτη σε αγώνα με την «αιώνια» αντίπαλο της ομάδας του. Ήταν η τρίτη φορά που δεν επέτρεψε παραβίαση της εστίας του από τα έντεκα βήματα απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Πριν από ένα χρόνο και δη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, απέκρουσε στις καθυστερήσεις του αγώνα το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αρουαμπαρένα.

Αλλά, το πέναλτι που έχει μείνει στην ιστορία και πολλοί ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να είχε στηθεί ένα άγαλμα στον Βάλε, ήταν στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΛ στις 22 Μαΐου 2013. Το χρονόμετρο έδειχνε το 84’ όταν ο Βάλε «έπιασε» πέναλτι του Βουό και οδήγησε το ματς στην παράταση. Ο Απόλλων κέρδισε εν τέλει με 2-1 και στέφθηκε κυπελλούχος. Ήταν η απαρχή της νέας εποχής των κυανόλευκων.

Ο Βάλε γράφει ιστορία και οι μεγάλες του στιγμές δεν αφορούν βέβαια μόνο τις επεμβάσεις στα πέναλτι με την ΑΕΛ. Για να μην πάμε πολύ μακριά, φτάνει μόνο να θυμηθούμε τη φοβερή απόκρουση στο παιχνίδι με τη Βασιλεία, εκεί όπου κρίθηκε  η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το γκολ του Χάμπου Κυριάκου, χρειάστηκε η απόκρουση του Βάλε σε ένα σουτ στο παραθυράκι του για να μην ισοφαρίσουν οι Ελβετοί και πάρουν αυτοί την πρόκριση. Πριν από μερικές μέρες ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη. Ήταν η φάση που του ξέφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. Κάποιοι ξέχασαν όλα όσα είχε κάνει προηγουμένως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ