aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜε τον Χουράδο «πιλότο» πήρε την… πτήση για τελικό η ΑΕΛ! (pics)

Με τον Χουράδο «πιλότο» πήρε την… πτήση για τελικό η ΑΕΛ! (pics)

Τη… στάμπα στο διαβατήριο που μπορεί να της επιτρέψει να μπει στη πτήση για την πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου, έβαλε η ΑΕΛ, η οποία ως τυπικά φιλοξενούμενη πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο, στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση κι απέκτησε προβάδισμα για τον τελικό της 22ας Μαΐου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λιμανιού, ο Χουράδο ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ. Και στα δύο γκολ της ΑΕΛ υπήρχε λάθος από τον δεύτερο βοηθό και τον διαιτητή Αναστασίου αντίστοιχα. Ο Απόλλωνας κατά γενική ομολογία, είχε την κατοχή, αλλά η ΑΕΛ είχε περισσότερες και πιο ξεκάθαρες φάσεις, ενώ φάνηκε πιο διαβασμένη από τον συμπολίτη της, με τον Κέρκεζ να κερδίζει τον Αυγουστή στη… σκακιέρα της τακτικής. Ο επαναληπτικός είναι ορισμένος για τις 17 Απριλίου (18:00).

Πολλή ήταν η… ησυχία στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ευκαιρίες και θέαμα. Ο Απόλλων είχε την υπεροχή η οποία ωστόσο ήταν ανούσια και δεν ωφελήθηκε με κάποιο τέρμα. Αντιθέτως η ΑΕΛ ευτύχησε σε ένα καθοριστικό σημείο στο 40’ και χωρίς προηγουμένως να απειλήσει σοβαρά, να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Χουράδο με κεφαλιά από κοντά και από θέση οφ σάιντ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από φάουλ του Ντα Σίλβα κι άνοιξε το σκορ και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά αλλά δεν ευστόχησε σε 2-3 φάσεις που είχε, ενώ μετά το 50’ οι γαλαζοκίτρινοι ανέβασαν στροφές κι γενικώς, όλο το ζουμί του αγώνα ήταν στο β’ ημίχρονο. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, εκεί που οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή άρχισαν να δείχνουν πως τα είχαν χαμένα, έχασε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά στην πορεία οι κυανόλευκοι εισήλθαν και στο 75’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με άπιαστο σουτ του νεαρού Ψύχα εντός περιοχής (προηγήθηκε σπουδαία ενέργεια και κάθετη πάσα από Σαρδινέρο).

Παρόλα αυτά, η ΑΕΛ δεν είπε την τελευταία της λέξη και παρέμεινε σε ψηλά ποσοστά καλής εμφάνισης. Στο 79’ ο Ψύχας ανέτρεψε τον Αβραάμ στο όριο της επανορθωτικής πλάγια, αλλά ο διαιτητής Αναστασίου, λανθασμένα υπέδειξε πέναλτι. Ο Χουράδο εκτέλεσε λίγο αργότερα ευστοχώντας (81’) και βάζοντας την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ (2-1). Στα λίγα λεπτά που απέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του ματς, η ΑΕΛ οπισθοχώρησε και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να σώσει την παρτίδα. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε κι ΑΕΛ πήρε μία σημαντική νίκη.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (67′ Σελίμοβιτς), Μάρκοβιτς, Σατσέτι, Σκέμπρι (85′ Βασιλειάδης), Σαρδινέρο, Παπουλής (60′ Ψύχας), Σελάγια.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Α. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ (33′ Γκοντάλ), Λαφράνς, Αβραάμ, Γκαθτανιάγα (73′ Ιριένε), Ζντραφκόφσκι, Ντα Σίλβα (62′ Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο.

Σκόρερ: 75′ Ψύχας / 40′, 81′ πεν. Χουράδο.

Κίτρινες: 38′ Σαρδινέρο, 39′ Σατσέτι, 85′ Σελίμοβιτς / 39′ Αβραάμ, 43′ Χουράδο, 46′ Α. Τεϊσέιρα, 69′ Βοζίνια, 74′ Λαφράνς (2η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ