aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε παγιδευμένα τα βασικά της ατού...

Με παγιδευμένα τα βασικά της ατού…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η δεύτερη ήττα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα ήρθε προχθές από τον Απόλλωνα (0-2) και την έριξε από την κορυφή. Η πρώτη ήταν και πάλι σε ντέρμπι, από την ΑΕΚ με 1-2. Κι αν στο παιχνίδι στη Λάρνακα δικαιούταν κάτι παραπάνω, προχθές πήρε ό,τι άξιζε. Βασικά ατού της υστέρησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στη σημασία του αγώνα.

Βρέθηκαν σε κακή μέρα οι Σόουζα και Μπουένο, ενώ μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν αυτοί που διασώθηκαν στο ναυάγιο απέναντι στους κυανόλευκους. Ο Σοάρες έμοιαζε να δίνει μάχες μόνος στη μεσαία γραμμή, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των κεντρικών αμυντικών Σιέλη και Ζούνιορ. Επίσης, ο Ρόμο κράτησε όρθια την ομάδα του με κάποιες δύσκολες αποκρούσεις.

Οι «λέοντες» ανέβηκαν μετά το 60’ και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το τέρμα του Αρκάντιους Πίεχ (28’), αλλά στο 78’ ήρθε η αποβολή του Αϊρόσα και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Ο Αγκολέζος και κατ’ επέκταση η ομάδα του, πλήρωσαν κυρίως την αχρείαστη πρώτη κίτρινη για αψιμαχία στο πρώτο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν ανταποκρίθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι και τελικά δέχτηκαν δεύτερο τέρμα στην καθυστέρηση με πέναλτι του Φώτη Παπουλή.

Οι «λέοντες» λοιπόν έχασαν μία μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο, καθώς υπάρχει ακόμη δρόμος. Σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται ο χαρακτήρας κάθε ομάδας. Όπως συνέβηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ, όταν ακολούθησαν συνεχόμενες νίκες, οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο.

Άλλωστε, αμέσως μετά το παιχνίδι, οι οπαδοί της ΑΕΛ έστειλαν το μήνυμα. Κατά την αποχώρησή τους, οι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν το χειροκρότημα των οπαδών τους. Δείγμα της πίστης που έχουν στις δυνατότητες της ομάδας και της σιγουριάς για επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.

Δύο υποχρεώσεις

Η ΑΕΛ θα δώσει δύο παιχνίδια εντός της εβδομάδας. Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Άρη, στο πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου και την Κυριακή θα υποδεχτεί την Ανόρθωση για το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ