aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜε γκολάρα του Μακρή κέρδισε την Πάφο και κ(ΑΕΛ)ή χρονιά!

Με γκολάρα του Μακρή κέρδισε την Πάφο και κ(ΑΕΛ)ή χρονιά!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Μεγάλη νίκη με 1-0 πέτυχε η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Η ομάδα της Λεμεσού τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Πάφο, ωστόσο μια στιγμή «μαγείας» του Αντρέα Μακρή (53′) ήταν αρκετή για να δώσει το τρίποντο στους γαλαζοκίτρινους. Προσωρινά στην πρώτη θέση η ΑΕΛ (34β), στην ένατη θέση παρέμεινε η Πάφος (14β).

Στον κάλαθο των… αχρήστων το πρώτο ημίχρονο

Ανούσιο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο στάδιο, καθώς ΑΕΛ και Πάφος δεν έφτιαξαν την παραμικρή ευκαιρία για γκολ. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή, έκλεισε την Πάφο στο μισό γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μολ. Η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς, έκλεισε καλά τους χώρους και δεν άφησε περιθώρια στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

Ότι κι αν δοκίμαζαν οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ, έπεφταν στον «τοίχο» που έκτισε η Παφιακή ομάδα. Η ομάδα της Πάφου, ήταν κατάλληλα «στημένη» στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε την μπάλα στην ΑΕΛ αλλά δεν της άφησε χώρους για να απειλήσει.

Η «έμπνευση» του Μακρή έδωσε τη λύση

Με το ίδιο σκηνικό άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή, την ΑΕΛ στην επίθεση και την Πάφο να αμύνεται χωρίς να δίνει χώρους στους γαλαζοκίτρινους. Παρ’ όλα αυτά μια στιγμή… μαγείας του Αντρέα Μακρή έφτανε για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Ο Κύπριος επιθετικός «έπιασε» γεμάτο σουτ και νίκησε τον Μολ, ο οποίος φέρει ευθύνη, αφού στεκόταν έξω από την εστία του (53’, 1-0).

Έπειτα από το γκολ του Μακρή, το παιχνίδι άλλαξε, η Πάφος «ανοίχτηκε» για την ισοφάριση και μέσα σε δύο λεπτά, η ΑΕΛ έχασε δύο ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της (60’ Αντάμοβιτς, 61’ Τεϊσέιρα). Η συνέχεια ήταν περίπου η ίδια με την ομάδα του Κόπιτς να προσπαθεί να ισοφαρίσει και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα «κενά» της παφιακής ομάδας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ «πάγωσε» το ρυθμό και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα «κλείδωσε» το «τρίποντο» που την φέρνει προσωρινά ξάνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ (Ν. Κέρκεζ): Πρόσεκ, Ζούνιορ, Λαφράνς, Α. Τέισέιρα, Ν. Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς (71′ Φιντέλις), Ζντρακόφσκι, Μακρής (90′ Σίλβα), Χουράδο (71′ Μαρκόφσκι).

Πάφος (Ζ. Κόπιτς): Mολ, Σιρόκ, Καρώ, Μπαγκάρντ, Ζάντερ, Ζίβουλιτς, Ντόβμπνια (68′ Λουλίνια), Ράσιτς (45′ Ράκελς), Φόλπρεχτ, Ανγούλο (57′ Φιλιώτης), Νέμετς.

Σκόρερ: 53′ Μακρής

Κίτρινες: Ζντρακόφσκι, Αντάμοβιτς / Ζάντερ, Νέμετς, Λουλίνια

Αποβολές:

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Β’ βοηθός: Ξενοφώντος Χαράλαμπος.

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ