aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜας ταλαιπωρούν τα… μπάζα

Μας ταλαιπωρούν τα… μπάζα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@philelefteros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Θέση μου είναι πως ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως λαός είναι ο φόβος της ευθύνης. Γι’ αυτό και ο ορυμαγδός ερευνών σε κάτι στραβό, σε κάποια στρέβλωση. Ως συνήθως έχουμε την τάση να ρίχνουμε την ευθύνη αλλού, να κερδίσουμε χρόνο, με την ελπίδα πως σε κάποια στιγμή θα λειτουργήσει ο μηχανισμός του ωχαδελφισμού και της λήθης, ώστε να πάμε πάρα κάτω. Να εξέλθουμε του αδιεξόδου ανώδυνα. Να τη βγάλουμε «καθαρή», όπως λέμε στην καθομιλουμένη. 

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο η ευθυνοφοβία που μας ταλαιπωρεί. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, δυστυχούμε και την έλλειψη ανοργανοσιάς. Γιατί, όμως; Επειδή ίσως πιθανόν περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι κουμπάροι και οι φίλοι μας και όχι οι ικανοί Άνθρωποι, με άλφα κεφαλαίο. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στη ζωή του τόπου. Η ανοργανωσιά είναι τόσο μεγάλη που φτάνουμε στο σημείο να περνά αγωγός χιλιομέτρων κάτω από το υπό ανέγερση γήπεδο στη Λεμεσό και να μην το γνωρίζουμε. Προφανώς δεν μπήκε κανείς στον κόπο να ψάξει το θέμα. Τώρα θα μου πείτε και πού να υποψιαστούμε πως υπήρχαν μπάζα για να υποχρεωθούμε να σκάψουμε πιο βαθιά. Μα καλά βγήκαμε σε προσφορές χωρίς μελέτη;

Το Κυπριακό Κράτος, εμείς δηλαδή, θα πληρώσει εκατομμύρια επιπλέον ευρώ, γιατί δεν προνοήσουμε τα μπάζα; Και γιατί να μην πληρώσουν όσοι έχουν ευθύνη γι’ αυτό; Αυτό είναι και το θέμα στην Κύπρο; Σπανίως αναλαμβάνεται η ευθύνη και σπανιότερα οι προϊστάμενοι απαιτούν επαγγελματισμό από τους υφισταμένούς τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Φτάνουμε δηλαδή στην αρχή της κουβέντας μας, στην ευθυνοφοβία. Μάλλον υπό τον φόβο του ξεγυμνώματος, μιας ανικανότητας που επιμελώς κρύβουμε σε ένα κομματικό γραφείο, προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο αλλού.

Κάποτε είχε πέσει η οροφή του ΘΟΚ, πριν από χρόνια ξεκίνησε η νέα πλατεία Ελευθερίας, κάτι… χαλούμια, τέτοια περιστατικά πάει να θυμίσει η ιστορία με τα μπάζα στη νέο γήπεδο της Λεμεσού. Δώσε στο… λαό έρευνα και παρ’ του τα λεφτά. Φαίνεται πως στην Κύπρο τα προσόντα για την ανέλιξη καριέρας είναι η ανικανότητα, η ανοργανωσιά και το πόσους ψήφους μπορεί να φέρει ο κάθε υπεύθυνος στο κόμμα του. Όλα αυτά τα… μπάζα, μας θύμισαν ή μας υπενθύμισαν πόσο χαμηλά μπαίνει ο πήχης σε σοβαρά θέματα. Εφημερίδα να είναι το εμπόδιο, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα σκουντουφλήσουμε.

Και τώρα; Μάλλον θα αυξηθεί η δόση του Κύπριου φορολογούμενου για την ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο θα γίνει δωρεά στις εταιρείες (ποδοσφαιρικές) για να το διαχειρίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ