aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜάριος, Μπενγκί, Σαβάν και Λουβούνγκα

Μάριος, Μπενγκί, Σαβάν και Λουβούνγκα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μένει μόνο η ανακοίνωση «επαναπατρισμού» του Μάριου Νικολάου. Mία κίνηση που δείχνει πως όλα αλλάζουν στην ΑΕΛ, στην οποία επιστρέφει ο αρχηγός των μεγάλων επιτυχιών της.

Μάλιστα, η τρέχουσα εβδομάδα θα φέρει και πιθανόν κάποιες ανακοινώσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών, όπως αυτές των Πέδρο Μπενγκί, Αλί Σαβάν και Μαριάνο Λουβούνγκα του οποίου το όνομα διεύρρευσε ψες. Και οι δύο αγωνίζονταν στην Μπενφίκα Λουάντα.

Ο πρώτος αγωνίζεται στην επίθεση, ενώ ο δεύτερος στη μεσαία γραμμή. Έχουν όλα συμφωνηθεί και μένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι Κύπριοι Χάρης Κυριάκου, Μάριος Ηλία, ο Βραζιλιάνος Κάρλος Ουέλιγκτον και ο Πορτογάλος Ούγκο Φιρμίνο.

Είναι ξεκάθαρο πως ο σχεδιασμός της νέας ΑΕΛ βρίσκεται στα μισά του δρόμου, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να εξετάζει όλες τις περιπτώσεις με πάσα λεπτομέρεια. Ο τεχνικός της ΑΕΛ αναγνωρίζει τις δυσκολίες και πως από τις δικές του κινήσεις και αποφάσεις, εξαρτώνται πολλά για την καλή εικόνα που θα βγάλει η ομάδα του στη νέα περίοδο.

Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, πιστεύεται, όμως, ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο και είναι ζήτημα  χρόνου να ολοκληρωθούν οι κινήσεις ενίσχυσης. Ανεξάρτητα με το ύψος του προϋπολογισμού, υπάρχει η θέληση για σωστή στελέχωση. Σε συνδυασμό με την πίστη του κόσμου, που δείχνει με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους έχει πρόθεση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μπει η ΑΕΛ σε πρωταγωνιστική πορεία.

Το ενδιαφέρον, πλέον, της τεχνικής ηγεσίας εστιάζεται στις θέσεις των στόπερ, του αριστερού μπακ και του τερματοφύλακα. Πιο κοντά για τη θέση στον «άσο» είναι η περίπτωση του 32χρονου Γάλλου Ρομέν Σαλίν. Ο τερματοφύλακας της Μαρίτιμο βλέπει ζεστά την κάθοδό του στην Κύπρο και πριν από το τέλος της εβδομάδας, ίσως κλείσει και αυτό το θέμα.

Ο Γάλλος πορτιέρο έχει πρόταση και από την Μπελενένσες, ενώ για τον Λιθουανό Τσερνάουσκας, για τον οποίο επίσης υπάρχει ενδιαφέρον, γίνεται λόγος περί ενδιαφέροντος της τουρκικής Γκαζιάντεπσπορ.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Ανδρέα Κίττο, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε ήταν στην Αγία Νάπα και ακολούθως στην Ανόρθωση. Για την τεχνική ηγεσία η θέση του τερματοφύλακα είναι κλειδί και πρόθεση του Κύπριου τεχνικού είναι να αποκτηθεί κάποιος που θα προσθέτει ασφάλεια και προσωπικότητα στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ