aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜαλέκκος στο «Goal.com.cy»: «Θα έκανα κάρτα διαρκείας της Ανόρθωσης λόγω Τιμούρ»

Μαλέκκος στο «Goal.com.cy»: «Θα έκανα κάρτα διαρκείας της Ανόρθωσης λόγω Τιμούρ»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Είναι ένας άνθρωπος που έζησε τα… πέτρινα χρόνια της Ομόνοιας και τις σπουδαίες κόντρες με την Ανόρθωση στην δεκαετία του 90’. Ο λόγος, για τον Κώστα Μαλέκκο, ο οποίος… έφαγε με το κουταλάκι τα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, τα οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα λόγω «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το «δέκα» το καλό, που δίχασε την ποδοσφαιρική Κύπρο, όπως πάντα είχε πολλά να πει. Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του στην ιστοσελίδα μας «Goal.com.cy», αναφέρθηκε  στο πολυσυζητημένο θέμα και την μετεγγραφή του από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ, τον «ρατσιστή» -όπως τον χαρακτήρισε- τέως τεχνικό των γαλαζοκίτρινων Πάολο Τραμετσάνι, το κυπριακό πρωτάθλημα και τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε μέχρι στιγμής (δείτε ΕΔΩ).

Διαβάστε επίσης: Μαλέκκος: Ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, η απατημένη σύζυγος κι ο… ρατσιστής Τραμετσάνι

Ήταν αδύνατον όμως, ο «Μάλε» να μην αναφερθεί και στο επικείμενο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της Ανόρθωσης κα της Ομόνοιας. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του λοιπόν, ο Μαλέκκος, μίλησε για τον Τιμούρ και την επιρροή του στην Ανόρθωση, την κατάσταση των δύο ομάδων και εκμυστηρεύτηκε την αγαπημένη του στιγμή από τα ματς μεταξύ της Ομόνοιας και της «Κυρίας» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

-Πώς βλέπεις το ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας;

«Είναι τα παιχνίδια που θέλει ο κόσμος. Ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες με πολλές φιλοδοξίες. Είναι ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής παρά την τελευταία ήττα της Ομόνοιας, που ίσως να της κάνει καλό. Αυτό που άκουσα, ήταν ότι είχαν τόσο ενθουσιασμό που μπορεί να επηρεάστηκαν και οι ίδιοι ότι το πρωτάθλημα τελειώνει σε 5 αγωνιστικές. Από την άλλη, η Ανόρθωση. Είχα στα υπόψη μου να πιάσω εισιτήριο διαρκείας στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και ο λόγος είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Είναι από τους πιο κορυφαίους για μένα, αν δεν είναι και ο κορυφαίος σε κυπριακά δεδομένα. Το τι έκανε από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος. Ήρθε φέτος η χρονιά να πάει πίσω στην Ανόρθωση μετά από τόσα χρόνια. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του, το πάθος του, το στυλ του πρωταθλητισμού, έστω και αν είναι παρεξηγημένος. Ακούγονται πολλά, ότι στα αποδυτήρια τα βάζει με τους παίκτες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το ζήτημα είναι την ώρα του 90λεπτου να φαίνεται αυτό το πάθος. Μετά το 90λεπτο πρέπει να χάνονται όλα και να ξεκινάς την επόμενη μέρα για το επόμενο παιχνίδι. Ο Τιμούρ το έχει αυτό. Θεωρώ ότι με τον ενθουσιασμό της Ομόνοιας θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης: Κώστας Μαλέκκος: Οι πέντε παίκτες του πρωταθλήματος που ξεχώρισε

-Πώς βλέπεις τις δύο ομάδες αγωνιστικά; Είναι σε θέση να διεκδικήσουν μέχρι τέλος κάποιο τίτλο;

«Καμία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όταν ξεκινά λέει ότι “θέλω το πρωτάθλημα”. Αυτή τη στιγμή μόνο ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να το πει αυτό, λόγω της πορείας του στην Ευρώπη. Οι άλλες οι ομάδες που είχαν προβλήματα και κάποια σκαμπανεβάσματα, ειδικά αυτές οι δύο (σ.σ. Ανόρθωση και Ομόνοια) θεωρώ ότι η πρώτη τους σκέψη θα είναι να πάνε στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζουν τα δεδομένα. Έρχονται λεφτά, κτίζεις καλύτερα, φέρνεις καλύτερους παίκτες και χρόνο με χρόνο κτυπάς το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι και η Ομόνοια και η Ανόρθωση, θα είναι αποτυχία αν δεν καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: Τάσσεται υπέρ του Κετσπάγια ο Μαλέκκος: «Αν δεν ξέρετε…»

-Ανόρθωση – Ομόνοια, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Τι μνήμες έχεις από τα παιχνίδια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»;

«Πάρα πολλές οι μνήμες. Και αντίπαλος με τον Τιμούρ. Είναι ένα γήπεδο που πρωτοπόρησε στα παλιά χρόνια επί Κίκη Κωνσταντίνου. Ήταν η πρώτη ομάδα που έριξε τα κιγκλιδώματα. Πηγαίναμε εκεί και νιώθαμε ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο θα πρέπει να μοιάσει με αυτό που είχε κάνει η Ανόρθωση στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” γιατί ήταν το πρώτο και πριν γίνει το νέο ΓΣΠ. Έχουν γίνει έργα, αν και ακούω κάποια παράπονα από τους φιλάθλους. Και αυτό είναι έργο Τιμούρ δεν είναι τυχαίο ότι κάνει παράπονα. Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό ίσως είναι δευτερεύων, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Για τον ποδοσφαιριστή, η ψυχολογία του είναι ακόμη και τα αποδυτήρια των αντιπάλων οπαδών. Όταν πας σε ένα κλίμα που είναι σωστό, ανεβαίνει και ο παίκτης και βγάζει το μάξιμουμ. Υπήρχε αρκετή ανησυχία ότι η Ανόρθωση στο γήπεδο της ήταν πολύ επικίνδυνη. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια που στο μισάωρο χάναμε και στο τέλος φεύγαμε νικητές. Ήταν επαναλαμβανόμενο σενάριο, να χάνει συνέχεια ευκαιρίες η Ανόρθωση, να γλιτώνουμε είτε από τύχη είτε από ικανότητα και στο τέλος να φεύγουμε νικητές».

Διαβάστε επίσης: Μαλέκκος: «Εδώκαν του ομάδα €20.000.000, τζιαι καρτερά τον Μερκή»

-Ένα από τα πιο ωραία γκολ που μπήκαν ποτέ σε ντέρμπι Ανόρθωση – Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν αυτό που πέτυχες πριν περίπου 20 χρόνια (09/01/1999) στον Νίκο Παναγιώτου. Περιέγραψε μας τη συγκεκριμένη φάση;

«Τα γκολ που θυμάμαι ήταν αυτό και το 0-1 με το γκολ που πέτυχα με τον Ξιούρουππα. Τι να θυμηθώ; Την ντρίμπλα στον μακαρίτη τον Τόμιτς, έφθασα στην γραμμή και σκόραρα από εκεί. Δεν είναι θέμα να της θυμάμαι μόνο εγώ. Όποιος έρθει εδώ στο καφέ μου θυμίζει αυτό το γκολ και μου το λέει. Ήταν κάτι που το ένιωθα, όχι το στυλ και ο τρόπος που μπήκε το γκολ. Αν θυμάσαι στο τέλος, άναψα ένα πούρο. Καθόταν ο Γιώτης ο Παναγιώτου δίπλα μου στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος τότε μου έφερνε πάντα πριν το παιχνίδι ένα πούρο, ήταν ψυχολογία, ένιωθα ότι μετά τη νίκη θα ανάψουμε τον πούρο μας. Τον έδωσα στον Γιώτη και του είπα βάλτο στο σακάκι και σε 5’ θα έρθω και τον ανάψω. Είναι μνήμες που είναι εκεί».

Σ.σ.: Η συνέντευξη πάρθηκε από τον παλαίμαχο άσο στις 11/10.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ