aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Λογική η σύγκριση με την ΑΕΛ του ’12, θέλουμε εξάδα και Ευρώπη»

«Λογική η σύγκριση με την ΑΕΛ του ’12, θέλουμε εξάδα και Ευρώπη»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγώνα δρόμου κάνει η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ για να είναι έτοιμη η ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Λίγες μόνο μέρες πριν τον αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας στο Τσίρειο, ο Πάμπος Χριστοδούλου κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εμφανιστούν πανέτοιμοι οι ποδοσφαιριστές του.

Όσο οι μέρες περνούν, επικρατεί η αισιοδοξία πως η ομάδα θα ανεβάζει στροφές και οι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας λογικά θα παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι.

Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Μάριος Νικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal», ανέφερε ότι έχουν έλθει πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, στους οποίους πρέπει να δοθεί πίστωση, όπως και στην ομάδα γενικότερα. «Κάνουμε όλοι το καλύτερο για να χαρίσουμε όμορφες στιγμές στους οπαδούς μας, τους οποίους χρειαζόμαστε δίπλα μας», τόνισε ο διεθνής μέσος.

-Μάριε, πόσο έτοιμοι είστε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι 100%. Είμαστε περίπου στο 80%, αλλά νομίζω μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη κατάσταση. Θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας σε βάθος χρόνος και αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχουν αποκτηθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές. Κάποιοι ήλθαν από την αρχή, άλλοι στην πορεία της προετοιμασίας. Σίγουρα αυτό επηρεάζει, όμως τώρα που έχει συμπληρωθεί το ρόστερ, πιστεύω πως είμαστε στο σωστό δρόμο».

-Οι στόχοι της ΑΕΛ στη νέα σεζόν ποιοι είναι;

«Οι στόχοι της ΑΕΛ είναι ξεκάθαροι: Να είμαστε στο πρώτο γκρουπ και να κερδίσουμε μια από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Απ’ εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να φθάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά».

-Πιστεύεις ότι η ΑΕΛ θα είναι το ίδιο καλή όπως τη σεζόν 2011-12 που κατέκτησε το πρωτάθλημα;

«Είναι λογικό να γίνεται σύγκριση με εκείνη την ομάδα επειδή ο προπονητής είναι ο ίδιος, όμως αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως άλλη ομάδα τότε, άλλη τώρα. Και τότε όμως ξεκινούσαμε από το μηδέν, δεν ήξερε ο ένας τον άλλο. Δεν γνωρίζαμε πώς θα ήταν το πρωτάθλημα και πού θα μας έβγαζε η πορεία. Αυτό που μπορώ να σχολιάσω είναι πως και τώρα υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, πρόκειται για μια νέα ομάδα, η οποία θα πρέπει να αποκτήσει ομοιογένεια. Ασφαλώς και χρειάζεται χρόνος για να το πετύχουμε. Στην πορεία του πρωταθλήματος θα δούμε μέχρι πού θα φθάσουμε».

nikolaou gewrgiou

-Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα. Πιστεύεις ότι είσαστε σε καλό δρόμο σ’ αυτό τον τομέα;

«Το καλό κλίμα που υπάρχει στην ΑΕΛ θα φέρει τους ποδοσφαιριστές τον ένα πιο κοντά στον άλλο. Έτσι θα αποκτήσουμε και ομοιογένεια. Το πρώτο μέλημα όλων μας είναι να φτιάξουμε ένα οικογενειακό κλίμα. Αν αυτό δεν γίνει, δεν πας πουθενά, δεν έχεις καμιά πιθανότητα. Πάμε πολύ καλά, κάνουμε τον χαβαλέ μας εκεί και όταν πρέπει, όμως είμαστε σοβαροί όταν δουλεύουμε. Καλλιεργείται αυτό και είμαστε σε καλό δρόμο».

-Πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα για μια καλή πορεία;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Είναι πολύ διαφορετικό να αρχίζεις με νίκη, σε αντίθεση με μια αποτυχία. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα, γιατί ξέρουμε πόσο μπορεί να μας βοηθήσει. Όμως, η πορεία της ομάδας θα κριθεί στο τέλος».

-Στον κόσμο ποιο μήνυμα στέλνεις;

«To έχω πει πολλές φορές πως ο κόσμος της ΑΕΛ είναι ο 12ος ποδοσφαιριστής και τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Όταν τους έχουμε δίπλα μας, αγωνιζόμαστε κι εμείς με διαφορετική ψυχολογία. Είμαι σίγουρος ότι θα μας ακολουθούν παντού. Από τη δική μας πλευρά δουλεύουμε καθημερινά για να πάρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο σε κάθε παιχνίδι. Θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κρατάμε τον κόσμο ”ζεστό” και ευτυχισμένο».

VIK_6927

-Υπάρχει μια σχετική μουρμούρα από μερίδα του κόσμου για κάποιους ποδοσφαιριστές, κυρίως για νέους πως ακόμη δεν έδειξαν όσα ανέμεναν. Ποια είναι η δική σου εκτίμηση;

«Πρέπει να πιστωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θέλουν τον χρόνο τους, γιατί προέρχονται από πολλές χώρες με διαφορετική φιλοσοφία. Σε μικρό διάστημα καλούνται να αφομοιώσουν όσα θέλει ο προπονητής, σ’ ένα διαφορετικό στυλ. Δεν είναι εύκολη μια αλλαγή για κανένα. Κάνουμε ακόμη σκληρές προπονήσεις και οι ποδοσφαιριστές μέσα από ένα βαρύ πρόγραμμα, καλούνται να δείξουν τις δυνατότητές τους στα φιλικά παιχνίδια. Η προετοιμασία της ΑΕΛ είχε μεγάλη διάρκεια. Όλα αυτά επηρεάζουν. Εγώ διαπιστώνω πως υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να πιστωθούν, όπως πρέπει να πιστωθεί και η ομάδα. Θέλουμε χρόνο».

-Για τον Πάμπο Χριστοδούλου τι μπορείς να πεις;

«Τον προπονητή τον γνωρίζουμε όλοι. Είναι ο ίδιος προπονητής, ο ίδιος άνθρωπος. Έχουν, όμως, περάσει και τέσσερα χρόνια από τότε που πρωτοήλθε και είναι πιο προχωρημένος. Υπάρχει όλο το πακέτο για να πάμε καλά. Είναι και κάποιοι παλιοί ποδοσφαιριστές που τον βοηθούν και νομίζω αυτό θα φανεί στο πρωτάθλημα».

-Για την επιστροφή σου στην ΑΕΛ, τι μπορείς να πεις;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, άλλωστε δεν ήθελα ποτέ να φύγω. Κάποιες καταστάσεις με υποχρέωσαν για να αποχωρήσω, ήταν κάτι όμως που έχει περάσει, τα βρήκα με την ομάδα, είμαι εδώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

MAR_7910-Πώς είδες την επιστροφή του Ντόσα Ζούνιορ;

«Είναι μια προσθήκη πολύ σημαντική, με την οποία κερδίσαμε πολλούς ”πόντους”. Ξέρουμε τις δυνατότητες του Ντόσα και πόσο μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν είναι εντελώς έτοιμος και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος την πρώτη αγωνιστική, όμως υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος μετά τη δεύτερη αγωνιστική, που θα τον βοηθήσει να φθάσει στα επίπεδα που θέλει και θέλουμε όλοι. Το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα δεν εξαρτάται από μια ή δυο μονάδες αλλά από όλους, από την ομαδικότητα».

-Ποιο θα είναι το μυστικό της ΑΕΛ;

«Η δύναμη μιας ομάδας ξεκινά από τον φροντιστή και φθάνει μέχρι τον πρόεδρο. Η ΑΕΛ πρέπει στο γήπεδο να είναι μια ομάδα. Και όσοι θα αγωνίζονται και όσοι θα μένουν στον πάγκο, να είναι σαν μια οικογένεια και να παλεύει ο ένας για τον άλλο. Όλες οι γραμμές θα αποδώσουν σωστά, αν όλοι βοηθούν και ανταποκρίνονται στους ρόλους τους. Όλα είναι μια αλυσίδα».

-Πώς αναμένεις το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος;

«Δεν έχω δει όλες τις ομάδες, αλλά αν κρίνω απ’ αυτές που ήταν ή είναι παρούσες στην Ευρώπη, θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχουν έλθει πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, οι ομάδες και το ποδόσφαιρό μας έχουν κάνει βήματα προόδου».

-Για τους πρωταγωνιστές και διεκδικητές του τίτλου;

«Πιστεύω πως οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη θα είναι εκεί. Θα το παλέψουν. Γενικά θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ