aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Λιονταρίσια» επιστροφή στις επιτυχίες! (vid & pics)

«Λιονταρίσια» επιστροφή στις επιτυχίες! (vid & pics)

ΑΕΛ; «Παρούσα»! Η ομάδα της Λεμεσού έπειτα από την ήττα που δέχθηκε από τον Απόλλωνα (0-2) πριν από δύο αγωνιστικές και την ισοπαλία (0-0) με την Ανόρθωση την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες επικρατώντας της Νέας Σαλαμίνας με 3-1 στο «Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή», σε ένα ματς όπου προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκοι.

Με αυτή τους τη νίκη, οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν στους 44 βαθμούς, παρέμειναν στην 3η θέση της βαθμολογίας αλλά μείωσαν στο -2 από την 2η ΑΕΚ, ενώ διατηρήθηκε στο -5 η διαφορά από την κορυφή. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην 7η θέση και στο -2 από τον 6ο Ερμή ο οποίος έχασε 0-3 από τον Απόλλωνα.

Η ομάδα η οποία άρχισε φορτσάτα στην αναμέτρηση και φαινόταν πως ήταν θέμα να σκοράρει, ήταν η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι ανάγκασαν τον Βεσελόφσκι σε σπουδαίες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, ενώ είχαν και ένα δοκάρι σε σουτ του Λαφράνς εκτός περιοχής. Το έλεγχο τον είχε η ομάδα της Λεμεσού σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι όποτε επιτίθονταν οργανωμένα, έβαζαν δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενουμένων και σε μία από τις προσπάθειές τους, ευτύχισαν να προηγηθούν.

Στο 11’ η ομάδα του Στάικου Βεργέτη άνοιξε το σκορ με πανέμορφο φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κολοκούδια έπειτα από ασίστ του Μακρίεφ. Συνεχίζοντας να πιέζει, παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ, η ΑΕΛ φρόντισε να μην πάει στα αποδυτήρια χάνοντας και στο 39’ έπειτα από ένα λάθος διώξιμο από τον Γκράσι, η μπάλα στρώθηκε στον Πίτι και αυτός με σουτ-κεραυνό μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Φοβού τους «λέοντες» και δώρα φέροντας. Έτσι έμοιαζε το ματς στην επανάληψη. Σαν τη γάτα με το ποντίκι, δηλαδή, μιας και οι ερυθρόλευκοι δεν πρόσεξαν όταν ήταν μπροστά στο σκορ, ή όταν αυτό ήταν 1-1 και οι γαλαζοκίτρινοι όχι μόνο κυνήγησαν μετά μανίας τη νίκη, αλλά φρόντισαν να τα καταφέρουν πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Αρχικά ο Πίτι με ατομική προσπάθεια η οποία άρχισε από το κέντρο μετά από λάθος των γηπεδούχων και βολέ εκτός περιοχής έφερε τα κάτω-πάνω για την ΑΕΛ στο 58’, ενώ ο Μέσκα στο 69’ με πλασέ από κοντά έπειτα από ασίστ του Αϊρόσα, καθάρισε για την ομάδα του διαμορφώνοντας το 301 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα.

Το μοναδικό σοβαρό λάθος του Λούκα Σωτηρίου καταγράφηκε στο 43ο λεπτό, όταν δεν σφύριξε πέναλτι για την ΑΕΛ σε χέρι του Κούσουλου. Δεν υπήρξε άλλη δύσκολη φάση για τον διαιτητή, που λειτούργησε σωστά παρόλο που υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα. Καλή και η παρουσία των βοηθών.

Ο κόσμος και ο Αρουαμπαρένα

Περίπου 1.600 οπαδοί των δυο ομάδων παρευρέθηκαν στο στάδιο «Αμμόχωστος» και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα. Περίπου μοιρασμένοι ήταν οι οπαδοί, δηλαδή από 800, που έζησαν με αγωνία την εξέλιξη ενός καλού παιχνιδιού. Εξάλλου, ο Αρουαμπαρένα με την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε έφθασε τις έξι και θα χάσει το ματς με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική.

Δείτε φωτορεπορτάζ…

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης…

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Κούσουλος, Τσίνα, Κολοκούδιας, Σκοπελίτης, Νεάγκου (64′ Α. Κωνσταντίνου), Φούσκο, Μπεμπέ (87′ Nτουντού), Μακρίεφ.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Ζούνιορ, Λαφράνς, Φορτούνα, Μέσκα, Σοάρες, Νικολάου, Γεωργιάδης (57′ Σάσι), Πίτι (83′ Πίτι), Αρουαμπαρένα (73′ Ουέλιγκντον).

Γήπεδο: «Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Σκόρερ: 11′ Κολοκούδιας / 39′, 58′ Πίτι, 69′ Μέσκα.

Κίτρινες: Αρουαμπαρένα (6η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λουκάς Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Ανδρέας Ορθοδόξου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ