aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥLimassol Arena με συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Limassol Arena με συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πριν από μερικές μέρες, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανακοίνωσε μέσω αναφορών του στο ΚΥΠΕ, ότι το κόστος του γηπέδου της Λεμεσού, «Limassol Arena», θα είναι ελαφρώς αυξημένο. Ενώ λόγω της λόγω των μπάζων που υπήρχαν στο υπέδαφος και της προσοχής που χρειάζεται για να μην γίνει κάποια ζημιά στον Νότιο Αγωγό που περνάει από πολύ κοντινό σημείο απ’ εκεί που θα ανεγερθεί το γήπεδο, θα προκύψει καθυστέρηση μερικών μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Δηλαδή μέσα στο 2022 και όχι περί τα τέλη της σεζόν 2020-21 όπως υπολογιζόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Limassol Arena: Εικόνες από το «χθες» και το «σήμερα» στο χώρο της ανέγερσης!

Αυτά επιβεβαιώνουν πρόσφατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy τον Οκτώβριο (διαβάστε εδώ), ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκριτικά με άλλα γήπεδα στην Κύπρο, το Limassol Arena θα καινοτομεί σε κάποια θέματα. Αυτό καθότι προκύπτει συμφωνία του ΚΟΑ με την Limassol Stadium Ltd σχετικά με το κόστος των εργασιών για τις πρόνοιες του νέου γηπέδου Λεμεσού και μία από αυτές θα αφορά στην εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Limassol Arena: Τα πρώτα μπετά από πανοραμική όψη! (video)

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είναι ενήμερος από τον κ. Μιχαηλίδη, πως η εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα διευθετηθεί με σχετική συμφωνία ανάμεσα στον ΚΟΑ και τη διαχειρίστρια εταιρεία Limassol Stadium Ltd, ώστε η εταιρεία να αναλάβει το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών.

Διαβάστε επίσης: «Εντός 2022 αναμένεται να παραδοθεί το γήπεδο Λεμεσού» (pics)

Από εκεί και πέρα, θα περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας (όπως θέσεις σε κερκίδες και στάθμευσης, ειδικές ράμπες καθώς και τουαλέτες σε όλες τις κερκίδες). Βέβαια, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο και γενικώς αυτονόητο. Έτσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προβολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ