aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥLimassol Arena: Εικόνες από το «χθες» και το «σήμερα» στο χώρο της ανέγερσης!

Limassol Arena: Εικόνες από το «χθες» και το «σήμερα» στο χώρο της ανέγερσης!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αρχές Ιανουαρίου 2019 – προς τέλη Οκτωβρίου 2019. Σε αυτό το διάστημα, ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το Limassol Arena, σε ένα όμορφο ύψωμα στον Συνοικισμό Κολοσσίου, υπέστη ένα γερό «λίφτινγκ». Σε βαθμό που όσοι θυμούνται τον χώρο εκεί πολύ πριν αρχίσουν οι εργασίες, δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους όταν ολοκληρωθεί το έργο. Εδώ που τα λέμε, ούτε τη δεδομένη στιγμή θυμίζει κάτι ο χώρος εκεί, με αυτόν προ της έναρξης των εργασιών.

Η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, πριν από δέκα μήνες σχεδόν και πολύ πριν δοθεί η εντολή για να μπουν στο χώρο οι πρώτες μπουλντόζες για να ισοπεδωθεί, τις προλάβαμε και φωτογραφίσαμε το μέχρι τότε άγονο τοπίο που ήταν γεμάτο πέτρες, χόρτα και… μπάζα, πάνω και κάτω από το έδαφος, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία.

Διαβάστε επίσης: Limassol Arena, τα πρώτα μπετά από πανοραμική όψη! (video)

Πλέον, ο χώρος όπου θα ανεγερθεί ένα γήπεδο-στολίδι για τη Λεμεσό, είναι εντελώς διαφορετικός, για να δικαιολογηθεί ο χαρακτηρισμός περί «λίφτινγκ» που δώσαμε πιο πάνω! Η 4η Ιανουαρίου 2019 (Παρασκευή), ήταν η ημέρα η οποία σηματοδότησε την έναρξη της πραγματοποίησης ενός ονείρου για τους φίλαθλους της πόλης του Λιμανιού, με την υπογραφή των συμβολαίων της κοινοπραξίας CyField – Neophytou J.V. (τα έργα άρχισαν Φεβρουάριο του 2019).

Διαβάστε επίσης: Κανένα θέμα αύξησης του κόστους, διαχειρίσιμα τα προβλήματα!

Η αθλητομάνα Λεμεσός, αφού ξεπεράστηκαν τα μικροπροβλήματα με τα *μπάζα (απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις) και μελετήθηκε ο τρόπος αποφυγής ενδεχόμενης ζημιάς στον **νότιο αγωγό ο οποίος περνάει κάτω από πολύ κοντινό σημείο της ανέγερσης θα έχει το δικό της γήπεδο. Πότε; Προς το τέλος του Καλοκαιριού του 2021, ή το Φθινόπωρο του εν λόγω έτους.

Αυτό τουλάχιστον μας ανέφεραν υπεύθυνοι των εργοληπτικών εταιρειών όταν η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, επισκέφθηκε ξανά το χώρο πρόσφατα. Αυτό, ώστε να έχετε μία ιδέα και εικόνα, διότι όλα αυτά τα βράχια ακανόνιστου σχήματος, τα υψώματα, οι πέτρες και τα αγριόχορτα (ξερά και χλωρά), σχεδόν όλη αυτή άγονη περιοχή που βλέπετε σε πιο κάτω φωτορεπορτάζ προς υπενθύμιση, θα μετατραπεί σε ένα όμορφο μέρος όπου θα βρίσκεται το… στολίδι της Λεμεσού! Ένα όνειρο δεκαετιών που θα γίνει πραγματικότητα για τους Λεμεσιανούς φιλάθλους.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα κοστίσει, η χωρητικότητα και πώς θα είναι η «Limassol Arena»

Το έργο τονίστηκε πως θα κοστίσει περίπου 31.333.000 ευρώ. Ωστόσο, επειδή οι 28 μήνες θα αυξηθούν όσον αφορά στον χρόνο ολοκλήρωσης του (όπως αρχικά λέχθηκε) και προέκυψε και κάποια καθυστέρηση με τα μπάζα και τις μελέτες για τον νότιο αγωγό, το κόστος ίσως αυξηθεί ελαφρώς.

Κλέβοντας και κάποιες πληροφορίες από προηγούμενα ρεπορτάζ, να αναφέρουμε ότι το Limassol Arena θα ανεγερθεί μεταξύ των Λεωφόρων «Σπύρου Κυπριανού» – «Τάσου Ισαάκ» και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού-Πάφου (στα δεξιά του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Πάφο). Για όσους γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή, πρόκειται για το σημείο ανάμεσα στο αθλητικό κέντρο του Απόλλωνα και του Λυκείου Αποστόλου Λουκά.

Διαβάστε επίσης: Ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το «Limassol Arena»! (pics)

*Τα μπάζα βρέθηκαν στον χώρο ανέγερσης του γηπέδου, για να απαλλαχθούν από αυτά όσοι ασχολήθηκαν με την ανέγερση του Λυκείου του Αποστόλου Λουκά, αλλά και των εκατοντάδων σπιτιών που κτίστηκαν ή κτίζονται στο βόρειο μέρος του Συνοικισμού Κολοσσίου.

**Νότιος αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υδατικής ανάπτυξης στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε για συλλογή και αποθήκευση πλεονασμάτων νερού που προηγουμένως έρεαν προς τη θάλασσα και τη μεταφορά τους, μέσω δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 160 km, στις περιοχές ζήτησης. Καλύπτει σχεδόν όλο το μήκος των νότιων περιοχών της Κύπρου, από τον ποταμό Διάριζο της Πάφου, στα δυτικά, μέχρι και τα Κοκκινοχώρια, στα ανατολικά. Το σχέδιο περιλάμβανε και την κατασκευή του φράγματος του Κούρη, χωρητικότητας 115 εκατ. κ.μ. το οποίο βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από το Κολόσσι και τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο. Για αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων, όπως μας τονίστηκε, γίνονται εργασίες για κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για το νότιο αγωγό όπως και τροποποίηση σχεδιασμών για τους χώρους στάθμευσης και την δημιουργία υπογείων χώρων.

Δείτε πως είναι ήταν ο χώρος σε εικόνες, πολύ πριν την έναρξη των εργασιών!

Δείτε πως είναι σήμερα ο χώρος σε εικόνες και βίντεο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ