aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΛεμεσιανές ομάδες: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Λεμεσιανές ομάδες: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

ΑΕΛ, η βασίλισσα της κυπριακής καλαθόσφαιρας και Απόλλωνας, η μοναδική ομάδα που κατάφερε να γίνει μεγάλη, έστω και αν η βιτρίνα της δεν έχει καταγράψει περισσότερους τίτλους από τα… δάκτυλα του ενός χεριού. Παναθηναϊκός Λεμεσού, μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήθηκε… ξαφνικά, να μην έζησε για πολύ, αλλά που είχε καταφέρει να μας εκπροσωπήσει κάποτε και στην Ευρώπη. Σε αυτές, προσθέστε την Αναγέννηση Γερμασόγειας και τον Άρη…

Αυτές οι πέντε ομάδες πέρασαν πιο παλιά ή και πρόσφατα από τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας… Που είναι όλοι αυτοί; Μπορεί βέβαια στο φετινό πρωτάθλημα να μετείχε ο Απόλλωνας, αλλά στα μισά της σεζόν… τα παράτησε! Επί της ουσίας, είχαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς τη συμμετοχή της Λεμεσού σε αυτό; Διότι η συμμετοχή του Απόλλωνα, μόνο συμμετοχή δεν ήταν (έτσι για να λέμε τα πράγματα ως έχουν)!

Που είναι λοιπόν η καλαθοσφαιρική Λεμεσός; Η πόλη που γέννησε το μεγαλύτερο όνομα  στο ρουν της ιστορίας του αθλήματος στην Κύπρο, δηλαδή την ΑΕΛ; Μπορεί κανείς να δώσει μιαν πειστική απάντηση; Η Λεμεσός, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, είναι ένα αναπόσπαστο (και κάτι παραπάνω) κομμάτι της καλαθόσφαιρας στον τόπο μας.

Αυτό, όχι απλά επιβάλλεται να το αντιληφθούν όλοι και όχι μόνο οι παράγοντες που κατάγονται από την όμορφη αυτή πόλη. Είναι ένα πραγματικά τεράστιο θέμα που αγγίζει άπαντες. Η καλαθοσφαιρική Λεμεσός πρέπει να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ