aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Λαχτάρησε», αλλά επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΛ (pics & video)

«Λαχτάρησε», αλλά επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΛ (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η ΑΕΛ νίκησε με 2-1 τον (τυπικά γηπεδούχο) Άρη και επέστρεψε στις νίκες, με πρωταγωνιστή τον Ντε Λεόνσο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Ανόρθωση την προηγούμενη αγωνιστική, με την καλή σημερινή της εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο να την επαναφέρει στις νίκες, αν και στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοση της και κινδύνευσε ακόμα και με ισοφάριση από τον Άρη.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν αρκετά δυναμικά στον αγώνα και αρκετά νωρίς, στο 14’, άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από μακρινό σουτ του Σίλβα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε, και ο Ντε Λεόνσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Βραζιλιάνος μετά από δέκα λεπτά (24’) σημείωσε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ με ένα έξυπνο σουτ (το οποίο βρήκε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ), μετά από σέντρα του Σοάρες και ολιγωρία στην άμυνα του Άρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πίεσε στα αρχικά στάδια και στο 47’ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν ένα γκολ του Μαραγκουδάκη ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, ενώ προηγουμένως ο Βοζίνια απέκρουσε από κοντά σουτ του Αλέξε. Στο 56’ ο Βοζίνια απέκρουσε το μακρινό συρτό σουτ του Ράντου, ενώ η ΑΕΛ είχε την δική της ευκαιρία στο 63’ με ένα σουτ του Σίλβα από καλή θέση, που πέρασε έξω. Ο νεοεισελθόντας Ιονίτσα μείωσε για τον Άρη στο 84’ με ένα δυνατό σουτ, ενώ ο Πάγκαλος είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν το σουτ του στο 87’ βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βοζίνια.

Στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta ο Άρης θα αγωνιστεί στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (10/12), ενώ η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο (11/12).

Άρης (Γιάννης Χριστόπουλος): Μιχαήλ, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Ντρομπάροφ, Ράντου, Χριστοφόρου, Φράγκος (83’ Ιονίτσα), Ενγκολόκ, Μαραγκουδάκης, Νικολίτσα (50’ Πάγκαλος), Αλέξε (77’ Μεντζέτοβιτς).

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα (74’ Κυριάκου), Λαφράνς, Μίτρεα, Γουίλερ, Σοάρες, Σίλβα, Ρεζέντε (64’ Ιρενέ), Μπενίτεθ, Αλνταΐρ, Ντε Λεόνσο (83’ Αρουαμπαρένα).

Σκόρερ: 14’, 24’ Ντε Λεόνσο / 84’ Ιονίτσα.

Κίτρινες: Φράγκος / Ρεζέντε, Γουίλερ, Μπενίτεθ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ