aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚωστή: «Θα διεκδικούσε πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων δεν έδειξε τις δυνατότητές του»

Κωστή: «Θα διεκδικούσε πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων δεν έδειξε τις δυνατότητές του»

Ο Γιώργος Κωστή μίλησε στον Σούπερ Σπορ FM, πρωτίστως για την ομάδα στην οποίαν εργάστηκε από διάφορα πόστα, τον ΑΠΟΕΛ, ενώ σχολίασε τους διεκδικητές της μάχης του πρωταθλήματος. Επίσης, αναφέρθηκε στη ρεβάνς ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση.

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Το κύπελλο είναι μοναδική διέξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση του τροπαίου είναι μονόδρομος. Ξέρουμε όλοι τις παραμέτρους που έχει η έξοδος στην Ευρώπη για το ΑΠΟΕΛ. Θεωρώ ξέφυγε από τα Κυπριακά σύνορα με τα όσα κατάφερε στο παρελθόν και φέτος οι ίδιοι ξέρουν γιατί παίζει στο Β΄ γκρουπ, αυτό που έγινε δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική. Αυτοί που είναι εκεί γνωρίζουν τους λόγους που έγινε αυτό, ενώ το ΑΠΟΕΛ έπρεπε να κάνει το αντίθετο, να διατηρήσει τους λόγους που τον έκανε να πρωταγωνιστεί ακόμα και στην Ευρώπη. Το ΑΠΟΕΛ φέτος έχει ένα ρόστερ 15 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμη και το πρωτάθλημα. Για μένα, οι επιλογές των προπονητών καθόρισαν το αποτέλεσμα και την κακή πορεία που είχε φέτος η ομάδα. Νομίζω ότι με σωστή επιλογή προπονητή από την αρχή της χρονιάς, το ΑΠΟΕΛ θα διεκδικούσε φέτος το πρωτάθλημα».

Για τη μάχη του τίτλου: «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάκτηση των στόχων της κάθε ομάδας. Στα πλέι-οφ είναι όλα ανοικτά, οι ομάδες είναι ισοδύναμες και θα παιχτεί στην λεπτομέρεια ο τίτλος. Προβάδισμα έχει η Ομόνοια, είναι σταθερή και εκπέμπει υγεία και είναι σημαντικός παράγοντας για να κόψει πρώτη το νήμα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ΑΕΛ και νομίζω δείχνει πως έχει δουλέψει με μία φιλοσοφία και φαίνεται αυτό στο γήπεδο. Ο Απόλλων δεν έχει δείξει τις ικανότητες του, αυτές δηλαδή που θα του φέρουν το πρωτάθλημα. Ο Απόλλων έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά δεν τις δείχνει. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ατυχίες, υπάρχει η σκληρή δουλειά και αυτό αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο, για παράδειγμα φαίνεται στην ΑΕΛ αυτό. Ο Απόλλων έχει μεγάλη ποιότητα και πρέπει να βρουν τον τρόπο να βελτιωθούν και ομαδικά και ατομικά στην ομάδα. Έχει όμως τις δυνατότητες να πάρει το πρωτάθλημα».

Για τα προγνωστικά του για τη ρεβάνς ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: «Είναι στο 50%-50% η πρόκριση, οι προπονητές μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για την ρεβάνς. Όταν δύο ομάδες είναι ισάξιες, τότε μπορεί οποιαδήποτε να σκοράρει και έχει πλεονέκτημα η Ανόρθωση λόγω του γκολ που πέτυχε και αυτά καθορίζουν το πλάνο του κάθε προπονητή».

Για το μέλλον του: «Είμαι σε συζητήσεις με ομάδες και εντός και εκτός Κύπρου και ελπίζω τη νέα σεζόν να καταλήξουμε κάπου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ