aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚόουτς, αν κάτσεις να τούς ακούς, τότε κλάφ’ τα Χαράλαμπε!

Κόουτς, αν κάτσεις να τούς ακούς, τότε κλάφ’ τα Χαράλαμπε!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πάλι μουρμούρα για τις αλλαγές του Ντούσαν Κέρκεζ στο αρχικό σχήμα, πάλι «κλαίνε» στα Social Media για μία μέτρια εμφάνιση, η οποία ευτυχώς για την ΑΕΛ δεν διήρκησε σε όλο το παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και δεν επίφερε απώλειες.

Μεγάλη μερίδα κόσμου της ομάδας του Λιμανιού, δεν λέει να αντιληφθεί με τί προϋπολογισμό παλεύει αυτή η ομάδα, για πού άρχισε στην τρέχουσα σεζόν, πού βρίσκεται, πού οδεύει και ποιές θα ήταν οι αποδόσεις των παικτών με οποιονδήποτε άλλον για προπονητή. Λες και το παρελθόν, το πρόσφατο, για να μην πάμε αρκετά χρόνια πίσω διότι μας διαβάζουν και αρκετά νεαροί οπαδοί, δεν τούς έχει διδάξει. Τούς καλόμαθες Κέρκεζ μου, εκεί που δεν πίστευαν σε τέτοια πορεία, θέλουν τον ουρανό με τα’ άστρα και τώρα είσαι υποχρεωμένος να τους ακούς. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Το θέμα είναι πως δεν επηρεάζεσαι και μπράβο σου.

Για το πολύτιμο «τρίποντο» και την ουσία της νίκης με ανατροπή μάλιστα απέναντι σε μία αρκετά καλή ομάδα, από ένα σημαντικό ποσοστό κόσμου, ούτε λέξη. Ούτε αντίληψη πως σε τέτοια ματς με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, οι προπονητές ΠΡΕΠΕΙ να ρισκάρουν έως έναν βαθμό για να έχουν έτοιμες λύσεις μελλοντικά και να ξέρουν τί θα τους γίνεται στα πιο δύσκολα ματς, όταν θα κληθούν να κολυμπήσουν σε πιο βαθιά νερά.

Ένας προπονητής, βλέπετε, ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ τεχνικός, καλείται να προβλέπει, να παίρνει τα μέτρα του, να δοκιμάζει κάποιες διαφοροποιήσεις και στα παιχνίδια -όχι μόνο στις προπονήσεις- και γενικώς να μελετάει και να σκέφτεται λίγο μακροπρόθεσμα και βαθύτερα. Διότι αν καταντήσει κλισέ με τις επιλογές του, εμμένει σε κάποια θέματα και γίνει προβλέψιμος, τότε κλάφ’ τα Χαράλαμπε. Βλέπετε, τέτοιοι προπονητές είναι η χαρά των συναδέλφων τους στις ομάδες οι οποίοι είναι βασικοί ανταγωνιστές.

Τέλος σε αυτό το θέμα. Πάμε και λίγο στους αριθμούς και στη σούμα από το ματς «στο γήπεδο των ανέμων»… Η ΑΕΛ, λοιπόν, δεν απέδωσε καλά στο Παραλίμνι (ήταν τραγική στο α’ μέρος συγκεκριμένα), αλλά το ζητούμενο, ήτοι η νίκη επί της Ένωσης (2-1), ήρθε και αυτό είναι που μετρά. Οι γαλαζοκίτρινοι μετά από την ήττα (0-1) στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, στάθηκαν στα πόδια τους, πήραν το ζητούμενο, απάλυναν τις πληγές τους που δημιουργήθηκαν όχι μόνο από την αποτυχία κόντρα στους πρωτευουσιάνους, αλλά κι απ’ όλα αυτά που διέρρευσαν για τον Κέβιν Λαφράνς. Ατενίζουν αισιόδοξα το μέλλον και επικεντρώνονται στον ρεαλιστικό στόχο τους. Εάν το μέλλον αποφέρει κάτι καλύτερο στην ομάδα, «καλώς να ορίσει» λένε στην ΑΕΛ.

Οι επιδόσεις της άμυνας της ΑΕΛ παραμένουν θετικές παρά τις κάποιες βαριές ήττες -από Απόλλωνα, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση- (τέταρτη καλύτερη μαζί με την «Κυρία»). Μετρά 21 γκολ σε βάρος της η ΑΕΛ. Απόλλων και ΑΕΚ έχουν 14 και ο ΑΠΟΕΛ 15 με ματς λιγότερο. Όσον αφορά στα επιθετικά στατιστικά, κούνησε τα αντίπαλα δίχτυα 32 φορές, επίδοση που την διατηρεί στην 3η θέση στον τομέα του ενεργητικού και θεωρείται αξιόλογη.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης με το ΘΟΪ Λακατάμιας για τη β’ φάση του θεσμού (πρώτος αγώνας), πριν από το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο Τσίρειο. Ένας θεσμός που ασφαλώς ενδιαφέρει την ΑΕΛ, ενώ η δυναμικότητα του αντιπάλου προσφέρεται πάλι για δοκιμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ