aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚινδύνευσαν ζωές και ζητάνε και μπράβο!!!

Κινδύνευσαν ζωές και ζητάνε και μπράβο!!!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Είναι πλέον σίγουρο. Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλοι σ’ αυτό τον τόπο. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν είναι τελικά μόνο οι πολιτικοί. Είναι και πολλοί άλλοι. Είναι για παράδειγμα και η Αστυνομία. Διότι ακούγοντας προχθές τον εκπρόσωπο Τύπου του σώματος, σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής σου. Βεβαίως, ο άνθρωπος είναι υπηρεσιακός και μιλούσε καθηκόντως, πλην όμως, παρολίγον να μας κουφάνει.

Η Αστυνομία, μας είπε, έφερε εις πέρας μια δύσκολη και πολύπλοκη αποστολή με τον τελικό κυπέλλου. Μια αποστολή, η οποία περιλάμβανε και προληπτικά μέτρα κατά της τρομοκρατίας, μας είπε. Μόνο μελανό σημείο, τα δύο μεμονωμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λακατάμια και τα επεισόδια στη Λεμεσό, είπε ακόμη. Μια παράμετρος που απασχόλησε τη Δύναμη αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε, ήταν η λήψη προληπτικών μέτρων για την απειλή τρομοκρατίας, είπε ακόμη, απειλώντας μας με  κάποιο εγκεφαλικό. Όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν, εφαρμόστηκαν πολύ προσεγμένα και είχαν ως αποτέλεσμα να κυλήσουν όλα ομαλά, πρόσθεσε.

Λυπηθείτε μας. Τέτοιο ανηλεές γρονθοκόπημα της νοημοσύνης μας, είναι δύσκολο να το αντέξουμε. Λοιπόν κύριοι, ακούστε την πραγματικότητα και από την ανάποδη. Δεν φέρατε διόλου εις πέρας την αποστολή σας. Όταν ο προσωπικός έλεγχος των φιλάθλων ήταν ανεπιτυχής, δεν μπορεί να κορδώνετε. Όταν κάποιοι μπόρεσαν να περάσουν -ως συνήθως- κροτίδες και φωτοβολίδες στις κερκίδες, αποτύχατε κύριοι. Όταν από το νότιο πέταλο όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εκτοξεύθηκε κροτίδα, που έσκασε στην κερκίδα ανυποψίαστων οπαδών του Απόλλωνα, και κινδύνευσαν ζωές, αποτύχατε κύριοι.

Το σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης είναι άκρως αποκαλυπτικό της επικινδυνότητας υπό την οποία μερικές χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο γήπεδο. Επισφραγίζει την αποτυχία σας. «Η ανοχή, η κάλυψη, η χρηματοδότηση, η στήριξη, η προστασία και η υπεράσπιση των στοιχείων που τα προκαλούν, καθώς και το δούλεμα της κοινωνίας πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ο κόσμος δεν έρχεται στα γήπεδα εξαιτίας 200 τέτοιων στοιχείων από κάθε μεγάλη ομάδα, μερικοί αφελείς διερωτώνται γιατί, και μερικοί άλλοι κάνουν τους αφελείς και πως δεν καταλαβαίνουν γιατί».

Αυτή την υπογράμμιση του κ. Κωνσταντινίδη, ενός ανθρώπου που ανάλωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην προσπάθεια πάταξης του χουλιγκανισμού, προσπαθήστε να την κατανοήσετε. Ίσως σας κατεβάσει από το συννεφάκι στο οποίο βρίσκεστε και βαυκαλίζεστε. Διαβάστε ακόμη τι ανέφεραν οπαδοί του Απόλλωνα, που βίωσαν την απειλή, σε μήνυμα που απέστειλαν προχθές στη στήλη: «Νιώθαμε σαν αρνιά προς σφαγή. Μια κροτίδα που εκτοξεύτηκε με πιστόλι πέρασε ξυστά από εμάς. Δίπλα μου δύο άτομα πήγαν νοσοκομείο. Η Αστυνομία δεν ήταν πουθενά. Μόνο δύο αδύναμοι Stewards. Γράψτε κάτι πριν κλάψουμε θύματα».

Και επειδή μπορεί όλα αυτά να μην σας αρκούν, διαβάστε κι άλλο μήνυμα που έστειλαν αναγνώστες στη στήλη αναφορικά με τον έλεγχο των φιλάθλων: «Ο έλεγχος στις εισόδους ήταν επιφανειακός και αστείος. Είχαμε μαζί μας μια σακούλα γεμάτη σάντουιτς την οποία ουδείς έλεγξε. Θα μπορούσαμε να είχαμε μεταφέρει οτιδήποτε».

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη όταν ακούς να σου λένε, πως όλα ήταν τέλεια εκτός από δύο μεμονωμένα περιστατικά. Λες και μιλάμε για δύο μικροκαβγαδάκια. Το ένα, όμως, είναι τα σοκαριστικά επεισόδια στη Λεμεσό. Όπου κινδύνευσαν ζωές και υπήρξαν μεγάλες ζημιές. Όταν σου λένε, δεν μπορεί η Αστυνομία να αποτρέψει την εκδήλωση αντικοινωνικής συμπεριφοράς, τα παίρνεις στο κρανίο. Ειδικά στη Λεμεσό, αφού γνωρίζατε ότι θα γινόταν πορεία μπορούσατε και έπρεπε να είχατε λάβει αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα ή έστω δυναμικά μέτρα, αρκούντως αποτρεπτικά. Δεν το κάνατε!

Εκεί που η νοημοσύνη ποδοπατείται άγαρμπα είναι στον ισχυρισμό ότι έλαβαν και προληπτικά μέτρα κατά της τρομοκρατίας. Γι’ αυτό οι τζιχαντιστές δεν αποπειράθηκαν το παραμικρό. Τα έκαναν πάνω τους. Και η ανοχή στο δούλεμα έχει τα όριά του, κύριοι. Δεν μπορέσατε να αποτρέψετε να περάσουν κροτίδες στο στάδιο και θα καταφέρνατε να αποτρέψετε τρομοκρατικό κτύπημα; Να παρακαλάμε το Θεό να μην βρεθούμε στη λίστα των τρομοκρατών διότι θα κλάψουν μάνες και παιδιά. Έλεος πια!

Υ.Γ.: Το κερασάκι στο βιασμό της νοημοσύνης μας ήταν η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ. Συγχαίρει Αστυνομία και Ιωνά για το «επίτευγμα» να διεξαχθεί ο τελικός ομαλά. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι έτσι ήταν, γιατί την Τρίτη δεν τους καλέσατε να παραιτηθούν, όταν μετατράπηκε ο Εναέριος σε αρένα;

Σημείωση: To πιο πάνω σχόλιο του Γιώργου Καλλινίκου δημοσιεύτηκε στην έκδοση του Φιλελεύθερου της 26ης Μαΐου και την ίδια μέρα στο Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ