aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚι όμως, ο Γιοβάνοβιτς μάλλον αύξησε (και) τις πιθανότητες της ΑΕΛ για τον τίτλο!

Κι όμως, ο Γιοβάνοβιτς μάλλον αύξησε (και) τις πιθανότητες της ΑΕΛ για τον τίτλο!

Μπερδευτήκατε; Λογικό. Ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στο 90+1’ του χθεσινού ντέρμπι της Λεμεσού, ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα. Ο Σέρβος τερματοφύλακας με εντυπωσιακό τρόπο είπε «όχι» στο σουτ του Ράιαν Μαέ και έβαλε το χέρι του κυριολεκτικά και μεταφορικά στο να πανηγυρίσει ο Απόλλων μια τεράστια νίκη με 2-1 επί της συμπολίτισσας.

Το κέρδος για τους γαλάζιους χιλιοειπωμένο από χθες του βράδυ. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα, καθώς με τρεις νίκες στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος με ΑΕΚ και Ολυμπιακός εντός και Ομόνοια εκτός θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Από το βράδυ της Κυριακής βγήκαν οι υπολογιστικές και άρχισαν τα σενάρια για τη «μάχη» του τίτλου με την πλειοψηφία να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί σε «τελικό» πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Οι πράσινοι έχουν 72 βαθμούς, έναντι 69 του Απόλλωνα και εφόσον οι δύο ομάδες κάνουν το δύο στα δύο το «τριφύλλι» θα ευνοείται με ισοπαλία, ενώ οι γαλάζιοι θα χρειάζονται «διπλό» για να στεφθούν πρωταθλητές στην ισοβαθμία. Tα ίδια δεδομένα θα ισχύουν και σε περίπτωση ισοπαλίας της Ομόνοιας με την ΑΕΛ την επόμενη αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης: Στο βάθος «τελικός» πρωταθλήματος, η ισοβαθμία και το πρόγραμμα των διεκδικητών

Πώς, όμως, ο Γιοβάνοβιτς ενδεχομένως να αύξησε τις πιθανότητες της ΑΕΛ με την απόκρουση στο σουτ του Μαέ; Εάν ο αγώνας ΑΕΛ – Απόλλωνα έληγε ισόπαλος, οι γαλαζοκίτρινοι για να κατακτούσαν τον τίτλο θα έπρεπε να κερδίσουν την Ομόνοια και να περιμένουν, επίσης, απώλειες βαθμών της σε άλλο ένα παιχνίδι. Με δεδομένο ότι και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου θα κέρδιζαν τα παιχνίδια απέναντι στις άλλες ομάδες (Ανόρθωση, ΑΕΚ και Ολυμπιακό), ο Απόλλων την τελευταία αγωνιστική δεν θα είχε και τόσο μεγάλο κίνητρο κόντρα στην Ομόνοια, αφού θα ήξερε πως εάν υποχρεώσει σε βαθμολογικές απώλειες το «τριφύλλι» ο τίτλος θα πάει στην ΑΕΛ!

Με τα βαθμολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί η ομάδα του Κέρκεζ εφόσον επικρατήσει της Ομόνοιας (και κερδίσει Ολυμπιακό και Ανόρθωση) θα είναι πρωταθλήτρια με ισοπαλία στον «τελικό» πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ