aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚέρκεζ: «Με τον Απόλλωνα είναι το κάτι άλλο»

Κέρκεζ: «Με τον Απόλλωνα είναι το κάτι άλλο»

H ΑΕΛ εγκαινίασε σήμερα το περιοδικό αγώνα, αγγλιστί match programme. Το ντέρμπι της Λεμεσού με τον Απόλλωνα ήταν η καλύτερη εκκίνηση για τους γαλαζοκίτρινους που φιλοξενούν δηλώσεις του Ντούσαν Κέρκεζ.

Η ΑΕΛ έμεινε στην ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, ικανοποιεί ο βαθμός ή νιώθετε ότι μπορούσε για κάτι περισσότερο; «Σε κάθε ντέρμπι υπάρχει ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις τότε είναι καλό να μην χάσεις. Εμείς πήγαμε για να κερδίσουμε, όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια φέτος, εντός και εκτός, αλλά όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αυτή η ισοπαλία μας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης. Έτσι είναι τα ντέρμπι. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και προχωράμε στον επόμενο αγώνα».

Το παιχνίδι με την Ανόρθωση κύλησε όπως το θέλατε; «Σίγουρα, μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες. Η εμφάνιση αυτή, δεν με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο αλλά δεν έχουμε χρόνο για να στεναχωρηθούμε. Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά για να χτυπήσουμε τους συνεχόμενους αγώνες που έρχονται».

Επόμενο παιχνίδι το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Τα ντέρμπι με τον Απόλλωνα διαχρονικά είναι το κάτι άλλο. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Διαφορετικός. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Αυτός που το θέλει από το πρώτο λεπτό πιο πολύ αυτός θα είναι και ο νικητής. Και οι δυο ομάδες είναι στα ψηλά της βαθμολογίας. Είναι άλλη μια δυνατή μάχη την οποία θέλουμε να κερδίσουμε».

Αλλάζει κάτι στο τρόπο προσέγγισης της ομάδας καθώς πιθανόν να κρίνει και την θέση που θα πάρει η ομάδα στην κανονική περίοδο; «Η φιλοσοφία αυτής της ομάδας είναι ότι βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και η μόνη μας έννοια είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα, στο τέλος, θα κάνουμε ταμείο. Η μόνη μας έννοια είναι ο επόμενος αγώνας και ο επόμενος αγώνας είναι ένα ντέρμπι που το σφύριγμα της λήξης θέλουμε να μας βρει νικητές».

Είναι τοπικό ντέρμπι, σημαίνει κάτι περισσότερο για εσάς και την ομάδα; «Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, όπως είπα και πριν. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα πάντα είναι ξεχωριστά, τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Εμείς, θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Ζήσατε τοπικά ντέρμπι και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, υπάρχουν διάφορες; «Σαφώς και υπάρχουν διαφορές. Αλλιώς είναι το να είσαι ποδοσφαιριστής και αλλιώς να είσαι προπονητής. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο όταν είσαι ποδοσφαιριστής. Το μόνο που μου λείπει τώρα είναι ο κόσμος. Όταν αγωνιζόμουν με τα χρώματα της ΑΕΛ, κάθε αγώνα τα γήπεδα ήταν γαλαζοκίτρινα, εντός και εκτός. Τώρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα χωρίς τον παλμό του κόσμου. Αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν είσαι προπονητής σε ένα τοπικό ντέρμπι».

Από τέτοια παιχνίδια λείπει περισσότερο ο κόσμος; «Είναι αυτό που έλεγα πριν. Θα ήταν πολύ ωραίο το γήπεδο να ήταν κατάμεστο και θα ζούσαμε σίγουρα, ένα πολύ διαφορετικό derby. Ελπίζω, να κάνουμε υπομονή και να ζήσουμε σύντομα αυτές τις στιγμές».

Μια ευχή για το match day programme; Είστε ο 1ος συνεντευξιαζόμενος που φιλοξενείται: «Η ΑΕΛ τους τελευταίους μήνες κάνει μια πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά στο marketing, την επικοινωνία και στο εμπορικό κομμάτι. Εύχομαι καλή αρχή στο νέο αυτό πρότζεκτ και να συνεχίσετε την τόσο καλή δουλειά που κάνετε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ