aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚέρκεζ: Δεν είναι απλώς επαγγελματίας, αλλά και ρομαντικός οπαδός

Κέρκεζ: Δεν είναι απλώς επαγγελματίας, αλλά και ρομαντικός οπαδός

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το 2012, ήρωας των οπαδών της ΑΕΛ ήταν ο Πάμπος Χριστοδούλου. Τότε, μετά από 44 χρόνια η ΑΕΛ στέφθηκε πρωταθλήτρια. Οι μεγάλες εκείνες στιγμές επαναλήφθηκαν με το ίδιο πάθος επτά χρόνια μετά. Ήρωας των φίλων της ΑΕΛ αυτή την φορά ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο προπονητής που πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Βόσνιος τεχνικός κατέθεσε όλες τις ικανότητες του, ανέδειξε τα προσόντα του, έμαθε από τα λάθη του στην αρχή της περιόδου και δικαιώθηκε με την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Ντούσαν Κέρκεζ αναδείχθηκε ιδανικός «ενορχηστρωτής» και στην φιέστα των κυπελλούχων. Το πάθος σε ότι έκανε και όσα έλεγε «φώναζε» πως δεν είναι απλώς ένας επαγγελματίας αλλά και ένας ρομαντικός οπαδός της ομάδας. Ο 42χρονος προπονητής είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής και διετέλεσε αρχηγός της ΑΕΛ στον χαμένο τελικό του 2009 με την Πέγεια. Δεν τα κατάφερε τότε, τα κατάφερε μετά από δέκα χρόνια να σηκώσει το κύπελλο, αυτή τη φορά ως προπονητής.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν μένει όμως στο τρόπαιο του κυπέλλου. Έχει αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια του για τη νέα σεζόν, για το πώς θα μπορέσει η ομάδα του να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη και μετά να διακριθεί στο πρωτάθλημα. Η πρόκληση της Ευρώπης φαντάζει ως ένα δύσκολο εγχείρημα και για να διακριθεί θα χρειαστεί και τύχη στην κλήρωση. Το θετικό για τον ίδιο αλλά και την ομάδα είναι πως, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ θα διατηρηθούν και με λίγες αλλά ποιοτικές μετεγγραφές θα μπορέσει να ανεβάσει το επίπεδο της ΑΕΛ.

Απ’ εκεί και πέρα, θα φροντίσει υπεύθυνα να στελεχώσει την ομάδα του με ποδοσφαιριστές που θα τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι. Οι επιλογές του περασμένου Ιανουαρίου δεν βοήθησαν, όμως υπάρχει πίστη πως οι προσθήκες που έχει στο μυαλό του θα καταστήσουν πιο δυνατή την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ