aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚέρκεζ: «Από το 2011-12 δεν κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ, αυτό πρέπει να αλλάξει...»

Κέρκεζ: «Από το 2011-12 δεν κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ, αυτό πρέπει να αλλάξει…»

Ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ. Τόνισε ότι επιδιώκει την επιστροφή της νοοτροπίας του νικητή στην ομάδα του και παρουσιάζεται χαρούμενος για τους παίκτες του.

«Είπα πολλές φορές ότι φέτος προσπαθώ να φέρω πίσω την νοοτροπία νικητή στην ομάδα επειδή η ΑΕΛ θέλει πάντα να κερδίζει, όχι μόνο φέτος αλλά πάντα. Από την αρχή είπαμε να κάνουμε μια ομάδα που σέβεται ο ένας τον άλλο. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου και αυτούς γύρω στην ομάδα. Δείχνουν τον επαγγελματισμό. Στο ποδόσφαιρο ξεχνάμε εύκολα και πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε τώρα το ΑΠΟΕΛ και ξέρουμε τι έχει κάνει μέχρι τώρα, ξέρουμε πόσο καλούς ποδοσφαιριστές έχουν. Από τότε που κερδίσαμε το πρωτάθλημα δεν κερδίσαμε στο ΓΣΠ και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δύσκολος αντίπαλος αλλά θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε», είπε αρχικά.

Για τις αλλαγές που έγιναν σε κάποια πόστα τις τελευταίες μέρες στον ΑΠΟΕΛ: «Έχουν κάποιες αλλαγές. Νέο προπονητή νέα φιλοσοφία. Σίγουρα θα βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν αλλά αυτό δεν αλλάζει τον δικό μας στόχο. Προσπαθούμε πάντα να κερδίζουμε είτε εντός είτε εκτός. Δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά πιστεύω στους παίκτες μου ότι θα δώσουν το καλύτερο και θα έρθουμε πίσω με το θετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά με τους τραυματισμούς, είπε: «Αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Αντάμοβιτς προπονείται κανονικά, ενώ ο Βοζίνια ακολουθεί μέρος των προπονήσεων, αλλά δεν παίζουν με ΑΠΟΕΛ. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι και ο Λαφράνς».

Για τη διαιτησία πρόσθεσε: «Πάντα μιλάμε για τους διαιτητές και όχι για τα ματς. Βλέπουμε ότι πλέον έχουν ανέβει επίπεδο και δεν κάνουν τόσα πολλά λάθη. Μετά το τέλος του αγώνα θέλουμε να μιλάμε για την απόδοση των παικτών μας. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες».

Αναφορικά με τον νέο τεχνικό του ΑΠΟΕΛ, είπε: «Είχε δέκα μέρες να δουλέψει και να αλλάξει κάποια πράγματα. Έχουμε μελετήσει τον συγκεκριμένο προπονητή και ξέρουμε την φιλοσοφία του. Είμαστε προετοιμασμένοι και για το plan a’ και για το plab b’».

Σε ερώτηση για τα τρία μέχρι στιγμής «διπλά» της ΑΕΛ και αν φανερώνουν κάτι, είπε: «Είπα ότι είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα αυτό με 12 ομάδες. Για εμένα αυτή η εβδομάδα είναι εύκολη γιατί όλοι οι παίκτες μου ανυπομονούν για το παιχνίδι».

Για πιο επικίνδυνο παίκτη Μούσα ΑΛ-Τάαμαρι: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προσέξουμε μόνο ένα παίκτη. Θα προσέξουμε διάφορους ποδοσφαιριστές και σίγουρα δεν πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα στηρίζεται μόνο σε ένα παίκτη».

Οι δηλώσεις των δύο Τεϊσέιρα και του Μπενίτεθ

Μετά τον Βόσνιο τεχνικό, σε δηλώσεις προέβησαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές. Αρχικά ο Νιλς Τεϊσέιρα είπε πως «περιμένω με ανυπομονησία το παιχνίδι γιατί στη Γερμανία όλοι γνωρίζουν τον ΑΠΟΕΛ, λόγω της Ευρώπης. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής θέλεις να παίξεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά στην τελική είναι ένα παιχνίδι και δεν νιώθουμε κάποια πίεση».

«Συνεχίζουμε όπως τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι», είπε ο Ντάνι Μπενίτεθ, ενώ ο Αντρέ Τεϊσέιρα, πρόσθεσε: «Δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Είναι πρωταθλητές τα τελευταία έξι χρόνια. Πάμε για την νίκη όπως σε κάθε παιχνίδι και ελπίζω να επιστρέψουμε πίσω με τους τρεις βαθμούς. Είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Δεν νιώθουμε πίεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ