aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚατελάρης-Μαύρου: Η στήριξή τους, δύναμή τους

Κατελάρης-Μαύρου: Η στήριξή τους, δύναμή τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η καταξίωση ενός ποδοσφαιριστή θα έλθει μέσα (και) από λάθη. Άλλωστε, εάν δεν κάνει λάθη δεν θα μάθει. Αυτό είναι όρος απαράβατος. Κανείς δεν έγινε μεγάλος ποδοσφαιριστής πατώντας ένα κουμπί αλλά περνώντας μέσα από διάφορες δοκιμασίες, μαθαίνοντας από τα λάθη του. Επίσης, μέσα σ’ ένα παιχνίδι ούτε ο Μέσι δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια.

Δεν θα δώσει λάθος μπαλιά; Δεν θα θελήσει να ξεπεράσει αντίπαλο και να ανακοπεί; Δεν θα χάσει ευκαιρίες; Βεβαίως και θα προκύψουν τα πιο πάνω ακόμη και για ένα ποδοσφαιριστή της κλάσης του Μέσι, που χαρακτηρίζεται ακόμη και ως ο κορυφαίος του πλανήτη. Πόσο μάλλον για κάποια νεαρά παιδιά, που έμαθαν μπάλα στην Κύπρο και τώρα κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.

Αυτό ισχύει και για τους Φάνο Κατελάρη της Ομόνοιας και Γιάννη Μαύρου της ΑΕΛ. Στην τελευταία αγωνιστική αποδείχθηκαν οι μοιραίοι για την ομάδα τους αφού ο μεν πρώτος πέτυχε αυτογκόλ και η Ομόνοια ηττήθηκε από την ΑΕΚ, ο δε δεύτερος απώλεσε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να «σκοτώσει» το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και ακολούθως η ομάδα του δέχθηκε την ισοφάριση.

Πρόκειται για δυο νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές (20 και 22 χρονών αντίστοιχα), που αποτελούν μαζί με άλλους το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η στήριξη προς το πρόσωπό τους, είναι η δύναμη που θα αντλήσουν για το μέλλον.

Και η διαπίστωσή μας είναι ότι, τυγχάνουν της στήριξης από τον κόσμο της ομάδας τους, που κατανοεί πως είναι νέα παιδιά και μέσα από τα λάθη τους θα μάθουν και λογικά θα γίνουν καλύτεροι. Να ’στε σίγουροι πως, εάν το λάθος γινόταν από έμπειρους ποδοσφαιριστές η αντιμετώπιση που θα τύγχαναν θα ήταν διαφορετική. Γιατί είναι και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες.

Αυτό που έχουν να κάνουν οι δυο τους, είναι να σηκώσουν (εάν δεν το έκαναν ήδη) το κεφάλι ψηλά και να πεισμώσουν ακόμη περισσότερο. Να μην τους πάρει από κάτω. Είμαι σίγουρος ότι πληγώθηκε ο εγωισμός τους και αυτό θα τους βγει σε καλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ