aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚαραμπάχ-ΑΕΛ 1-0: Μαχαιριά στο… παρά τρία

Καραμπάχ-ΑΕΛ 1-0: Μαχαιριά στο… παρά τρία

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην ΑΕΛ, αφού δέχτηκε γκολ-μαχαιριά στο 87’ από τον Κάντι, ηττήθηκε 0-1 από την Καραμπάχ και αποκλείστηκε από το Κόνφερενς Λιγκ μετά το 1-1 του ΑΕΚ Αρένα. Ενώ οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που οι Αζέροι ήταν καλύτεροι στο «Ταφίκ Μπαχράμοφ», δέχτηκαν το πλήγμα στο παρά τρία σε ένα δεύτερο 45λεπτο που ήλεγχαν το παιχνίδι τουλάχιστον έως το τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ προσπάθησαν εν μέσω εχθρικής ατμόσφαιρας να βρεθούν στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και βρίσκονταν κοντά στο να στείλουν το ματς στην παράσταση. Εντούτοις, υπέκυψαν στην πίεση του τελευταίο δεκαλέπτου και γνώρισαν ήττα-αποκλεισμό.

Το ματς
Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Οι Αζέροι με την παρότρυνση περίπου 13.000 φανατικών οπαδών τους, ήταν πιο επιθετικοί και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ είτε στο δυνατό μπάσιμό τους στο ματς (Όζομπιτς 2) είτε στο ακόμη πιο επιβλητικό κλείσιμο του ημιχρόνου (Ρομέρο 38’, 45’+2, Μεντίνα 39’, Μενβέντεβ 40’), ενώ στο 21’ ο Βοζίνια έκανε εκπληκτική απόκρουση σε εκτός περιοχής στου του Αντράντε.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν βελτιωθεί για περίπου ένα δεκάλεπτο, μεταξύ 25-35΄, διάστημα στο οποίο εμφάνισαν καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις τους γηπεδούχους. Με καλύτερη στιγμή ένα βεβιασμένο, κακό τελείωμα του Τόρες στο 24’.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα της Λεμεσού ισορρόπησε το παιχνίδι, ήλεγξε καλύτερα τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στην Καραμπάχ να γίνει επικίνδυνη. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσουν παιχνίδι κέντρου οι δύο αντίπαλοι, με τις προσπάθειές τους να σταματούν έξω από τις δύο περιοχές.

Όλα αυτά έως το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν με στόχο ένα γκολ και να αποφύγουν την παράσταση. Οι γαλαζοκίτρινοι βίωσαν δύσκολες στιγμές και δυστυχώς, αφού γλίτωσαν στο 85’ από το κακό τελείωμα του Σεϊντάεφ, δέχτηκαν το γκολ δύο λεπτά αργότερα με εξωτερικό φαλτσαριστό σουτ του Κάντι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καραμπάχ (Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ): Μαγκομεντάλιεφ, Χουσεΐνοφ, Μενβέντεβ, Μεντίνα, Μπαϊράμοφ, Ρομέρο (90′ Βέσοβιτς), Γκαράγεφ (90’+6 Ιμπραχίμι), Αντράντε, Ζουμπίρ, Όζομπιτς (62′ Κάντι), Σεϊντάεφ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Τόρες, Μεντόγιεβιτς (89′ Μάιντεβατς), Ζντραφκόσκι, Έουλερ (81′ Πελέ), Ριέρα (81′ Μάζουρεκ), Τσέποβιτς (70′ Μπάμπιτς).

Σκόρερ: Κάντι 87′ / –

Κίτρινες: Αντράντε, Όζομπιτς, Μπαϊράμοφ, Γκαράγεφ / Σάντος, Ριέρα, Έουλερ

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)

Α’ Βοηθός: Σίλβερ Κόιβ (Εσθονία)

Β’ Βοηθός: Στεν Κλάασεν (Εσθονία)

4ος: Καρλ Κόπελ (Εσθονία)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

18:10 Είμαστε περίπου 50 λεπτά πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού. Οι ενδεκάδες των δύο ομάδες είναι οι ίδιες που άρχισαν την προηγούμενη Πέμπτη στο ΑΕΚ Αρένα.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

2′ Μετά από λάθος του Τεϊσέιρα, ο Όζομπιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε στην εξωτερική πελυρά των διχτύων.

5′ Φάουλ σε καλό σημείο για τους Αζέρους, αλλά η εκτέλεση του Όζομπιτς δεν ήταν καλή…

8′ Η ΑΕΛ αρχίζει να ξεθαρρεύει, βάζοντας κάτω την μπάλα και κυκλοφορώντας την.

12′ Κίτρινη κάρτα στον Σάντος, ο οποίος απρόσεκτα πάτησε τον Ζουμπίρ.

13′ Μίνι πολιορκία της ΑΕΛ στην άμυνα των Αζέρων, που λύνεται όμως με κακή σέντρα του Μαζάν.

21′ Δύσκολη απόκρουση του Βοζίνια μετά από σουτ του Αντράντε.

24′ Ο Τόρες πετά την ευκαιρία στα σκουπίδια, αφού βιάστηκε να τελειώσει τη φάση και… πάσαρε στον Μαγκομεντάλιεφ.

38′ Πολύ καλό σουτ του Ρομέρο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

39′ Ο Βοζίνια έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην έξοδο, ο Μεντίνα έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

40′ Μετά από κόρνερ ο Μενβέντεβ έκανε δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βοζίνια.

45’+2 Όχι του Βοζίνια σε κεφαλιά του Ρομέρο.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φτάσαμε στο 65′ και δεν έχει φάσεις το παιχνίδι. Είναι πιο ισορροπημένο από το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να κρατά καλύτερα την μπάλα.

70′ Αναγκαστική αλλαγή του Τσέποβιτς, στη θέση του ο Μπάμπιτς.

83′ Πολιορκία στην περιοχή της ΑΕΛ, που τελειώνει με διώξιμο του Ριστέφσκι.

85′ Τεράστια ευκαιρία την Καραμπάχ με τον Σεϊντάεφ, μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Ζουμπίρ.

87′ ΓΚΟΛ 1-0: Μετά από σουτ του Χουσεΐνοφ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Κάντι, ο οποίος με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Βοζίνια.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ