aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚανείς δεν είναι ξοφλημένος στα 20 του

Κανείς δεν είναι ξοφλημένος στα 20 του

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πώς τα φέρνει κάποτε η ζωή… Από την αφάνεια και την απαξίωση στο προσκήνιο και στην καταξίωση. Αυτό ισχύει για τον 23χρονο επιθετικό Μηνά Αντωνίου, ποδοσφαιριστής που υπέγραψε χθες τριετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ. Απόδειξη ότι όλοι οι καλοί (συνήθως) ανταμείβονται. Ο Αντωνίου με τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και την επιμονή του, πέτυχε να κερδίσει συμβόλαιο από τη μόνιμη πρωταθλήτρια Κύπρου τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, που έκανε το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του.

Ο Αντωνίου άρχισε την καριέρα του από την ΑΕΛ. Τη σεζόν 2012-13 και σε ηλικία 18 χρονών αγωνίστηκε σε δυο ματς. Ακολούθως, τις επόμενες δυο σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού, αρχικά στον Νίκο και Σωκράτη Ερήμης και ακολούθως στην ΑΕΖ Ζακακίου. Τότε, έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ και μετακόμισε στον Άρη. Την τελευταία διετία με τους πράσινους της Λεμεσού αγωνίστηκε σε 45 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ (όλα στη λήξασα περίοδο).

Έκανε μια εξαιρετική σεζόν, κέρδισε τις εντυπώσεις και τελικά τη μετεγγραφή του σε μια μεγάλη ομάδα. Το βήμα έγινε για τον Αντωνίου, απομένει να πάρει και τις ευκαιρίες στον ΑΠΟΕΛ, με το βαθμό δυσκολίας να είναι πολύ μεγαλύτερος. Ωστόσο, απέδειξε με τη διαδρομή που διένυσε πως είναι πεισματάρης και ικανός να δώσει συνέχεια στους πρωταθλητές, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Ο Αντωνίου, που φόρεσε τη φανέλα των μικρών εθνικών ομάδων, προσδοκεί μέσα από αυτή τη μετεγγραφή να χτυπήσει και την πόρτα της Εθνικής Ανδρών. Η μπάλα είναι στα πόδια του. Ποιος θα το πίστευε ότι μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ να έκανε αυτή την πορεία. Όχι, δεν απογοητεύτηκε. Πείσμωσε, δούλεψε και δικαιώθηκε.

Αποτελεί, όπως και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές στην ηλικία του, παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρότερους. Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ξοφλημένος στα 20 του. Άλλωστε, δύσκολα τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας εμπιστεύονται ποδοσφαιριστές σε μικρότερη ηλικία, όπως γινόταν παλαιότερα.

Γι’ αυτό η απογοήτευση στο ξεκίνημα της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή δεν πρέπει να έχει χώρο, αλλά θα πρέπει να βάζει στόχους και να προσπαθεί με σκληρή δουλειά να τους πετύχει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ