aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚαλύτερη πορεία των τελευταίων -τουλάχιστον- 38 σεζόν!

Καλύτερη πορεία των τελευταίων -τουλάχιστον- 38 σεζόν!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όταν η ΑΕΛ πάει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ό,τι τις άλλες σεζόν, συνήθως προσπαθεί να το κάνει στα μουλωχτά. Η εποχή άλλωστε του «ΑΕΛ-λαός-πρωτάθλημα, ρε!» έμεινε για να θυμόμαστε το σλόγκαν. Αντιθέτως, επί Πάμπου Χριστοδούλου το 2012, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν στην κορυφή λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος, αλλά ακόμα γινόταν λόγος μόνο για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο σημερινός προπονητής της ομάδας της Λεμεσού, Ντούσαν Κέρκεζ, παρά την πρωτοπορία και το αήττητο με το πέρας εφτά αγωνιστικών. Μικρό καλάθι, δουλειά, παιχνίδι με παιχνίδι και… βλέπουμε.

Προφανώς, δεν θα αλλάξει η τακτική του Βόσνιου προπονητή, ακόμα και αν πληροφορηθεί ότι η πορεία της ΑΕΛ είναι η καλύτερη σε εφτά αγωνιστικές από την περίοδο 1980-81 και έπειτα (δυστυχώς, το αρχείο μας σταματά εκεί). Έξι νίκες, μία ισοπαλία και 19 βαθμοί είναι η καλύτερη επίδοση των «λεόντων» στα αντίστοιχα ματς των τελευταίων -τουλάχιστον- 38 σεζόν, καθώς και μία από τις καλύτερές τους όλων των εποχών (αν όχι η καλύτερη…)!

Υπερτερεί ακόμα και της πρωταθληματικής πορείας του 2012, όταν είχε 5-2-0 και 17 πόντους. Τότε, το αήττητο σταμάτησε στο 8ο παιχνίδι του «μαραθωνίου» απέναντι στην Ομόνοια, σε εκείνο το εξ αναβολής δεύτερο ημίχρονο της 3ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ (0-1). Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ των γαλαζοκιτρίνων σε εφτά παιχνίδια σημειώθηκε την περίοδο 1986-87, με προπονητή τον Βαλέριαν Σβετς, ο οποίος τους οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Τότε, η πρώτη ήττα ήρθε στην 7η αγωνιστική και ο απολογισμός ήταν 4-2-1.

Πέραν πάσης αμφιβολίας λοιπόν, η εκκίνηση της ΑΕΛ ξεπερνά κάθε προσδοκία του τεχνικού τιμ, της διοίκησης και των οπαδών της. Η αυτοπεποίθηση χτίστηκε βήμα-βήμα και η πίστη στις δυνατότητες τσιμεντώθηκε, άλλωστε οι τέσσερις βαθμοί ήρθαν σε δύο εκτός έδρας ντέρμπι (Ανόρθωση 0-1, ΑΠΟΕΛ 0-0). Στοιχεία που αποτελούν καλή βάση για τον Κέρκεζ, ώστε να δουλέψει για να δοθεί και ανάλογη συνέχεια. Οι προκλήσεις άλλωστε δεν θα λείψουν σε όλη τη μεγάλη διαδρομή, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στην πιο καυτή έδρα του μαραθωνίου, αφού τα «λιοντάρια» θα ριχτούν το ερχόμενο Σάββατο στην… Αρένα της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ