aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ Στυλιανίδη… κατέστρεψε το πλάνο του Στυλιανίδη!

Η Στυλιανίδη… κατέστρεψε το πλάνο του Στυλιανίδη!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πλούσιο θέαμα πρόσφερε ο χθεσινός τελικός που έγινε στο «Κίτιον» μεταξύ της ΑΕΛ και του Κεραυνού.  Η «βασίλισσα» επέστρεψε από το -14, έκανε σπουδαία ανατροπή με πρωταγωνίστρια τη πιτσιρικά Σοφία Στυλιανίδη, κατέκτησε τον τίτλο και σταμάτησε δικαιωματικά την κυριαρχία του Κεραυνού (67-62).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στυλιανίδης γνωρίζοντας ότι ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΛ ήταν η Σταύρια Κόνιαλη προσπάθησε να εξουδετερώσει και να σταματήσει τη δημιουργία αλλά και το σκοράρισμα της Κύπριας ποίντ – γκαρντ ρισκάροντας όμως να «πληγωθεί» από άλλες παίκτριες. Το πλάνο του βγήκε σε απόλυτο βαθμό μέχρι το πρώτο ημίχρονο, αφού η Κόνιαλη έμεινε στους πέντε πόντους και μάλιστα υπέπεσε σε τέσσερα λάθη. Η ΑΕΛ ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, με το ημίχρονο να κλείνει (18-30) και τον Κεραυνό να οδεύει προς άλλη μία κούπα.

Όλοι όμως υπολόγισαν χωρίς τον «ξενοδόχο» και σ’ αυτή την περίπτωση ξενοδόχος ήταν η μόλις 17χρονη, Σοφία Στυλιανίδη. Η ΑΕΛ σκόραρε 49 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με κύρια εκφράστρια των επιθέσεων τη 17χρόνη. Συγκεκριμένα η Στυλιανίδη μπορεί να πεις κανείς ότι «κατέστρεψε» το πλάνο του Στυλιανίδη, αφού σκοράρε πέντε φορές από τα 6.75 (16π, 5/9 3π) βάφοντας μ’ αυτόν τον τρόπο γαλαζοκίτρινο το δεύτερο τίτλο της σεζόν (το σούπερ καπ κατέλειξε στον Κεραυνό). Ο τίτλος της MVP όμως, κατέληξε δικαίως στην Πέτρα Όρλοβιτς, καθότι ήταν αυτή που κράτησε την ΑΕΛ ζωντανή στο πρώτο ημίχρονο και τέλειωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Γενικότερα, θα έλεγα ότι ήταν ένας τελικός που απόλαυσε ο μπασκετικός κόσμος με τρομερό πάθος και δύναμη από τις δύο ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι έγινε σε αθλητικοπρεπή πλαίσια παρά το ότι κρίθηκε τελείως στις λεπτομέρειες. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός μας, έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιους τελικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ