aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ Πρόγκρες «έκλεψε» τη δόξα της ΑΕΛ

Η Πρόγκρες «έκλεψε» τη δόξα της ΑΕΛ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Θέμα συζήτησης αποτελεί από προχθές το βράδυ η πρόκριση της Πρόγκρες επί της Ρέιντζερς (2-0, 0-1). Η ομάδα του Λουξεμβούργου, έστω και αν είχε την τύχη με το μέρος της, εντούτοις, αυτό λίγη σημασία έχει αφού στο τέλος της ημέρας άνοιξε πληγές στη σκωτσέζικη ομάδα και σαμπάνιες στα δικά της αποδυτήρια. Δεν είναι και λίγο το κατόρθωμά της. Χαριτολογώντας πάντως μπορούμε να υποθέσουμε πως οι Λουξεμβούργιοι έκλεψαν τη δόξα από την ΑΕΛ.

Άλλο να αποκλείεις την Πρόγκρες και άλλο τη Ρέιντζερς με όλα τα πρωτοσέλιδα για πάρτη σου. Σοβαρολογώντας όμως αυτή η πρόκριση θα πρέπει να κάνει περισσότερο ψυλλιασμένη την ομάδα της Λεμεσού. Ευτυχώς δηλαδή που ο Μπαλταζάρ είδε το παιχνίδι. Ξέρει τι θα αντιμετωπίσει και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να βρει και το πώς. Η ίδια ομάδα πέρσι αποκλείστηκε από την Καμπάλα (όπως και ο Απόλλωνας), χάνοντας με 2-0 εκτός έδρας και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην έδρα της. Η ισοφάριση ήρθε στο 90+4’, πράγμα που σημαίνει πως η πρόκριση ήταν ανοικτή για 93 λεπτά.

Η Εθνική Λουξεμβούργου μεγαλώνει και αυτή. Είναι κάτι που θα πρέπει ως κυπριακό ποδόσφαιρο να μας προβληματίσει. Δεν έχει να επιδείξει μεγαλεία, ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει λίγο τα επίσημα παιχνίδια, θα διαπιστώσει πως εμφανίζεται ιδιαίτερα μαχητική. Τον Ιούνιο του 2016 ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Βουλγαρία με 4-3 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο) ηττήθηκε 1-0 από τη Σουηδία με γκολ στο β’ μέρος και ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν το τελευταίο δεκάλεπτο με δέκα παίκτες. Έφερε ισοπαλία (1-1) εκτός έδρας με τη Λευκορωσία ενώ έκανε δύο ήττες (1-3) τον Νοέμβριο και Μάρτιο του 2017 από τις Ολλανδία και Γαλλία. Οι αγώνες ήταν ανοικτοί μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ενώ και στους δύο είχε ισοφαρίσει. Τελευταίο παιχνίδι ήταν επίσης ήττα από την Ολλανδία εκτός έδρας με 5-0.

Δεν είναι όπως παλιά που περνούσαμε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οφείλουν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ να εμφανιστούν οργανωμένες και προσγειωμένες. Όπως εμείς προσπαθούμε (και πολλές φορές τα έχουμε καταφέρει) να ξεπεράσουμε μεγαλύτερους σε εκτόπισμα αντιπάλους, το ίδιο θα προσπαθήσουν και αυτοί. Α, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ντούντελανζ, η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, τερμάτισε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με 21 πόντους διαφορά από την 4η Πρόγκρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ