aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η «Pitiμανία»… πήγε στη Λαμία! (pics)

Περίεργη πάστα ποδοσφαιριστή ο Πίτι. Τα χαρτιά αναφέρουν πως  «τρέχει» το 36ο έτος της ηλικίας του, αλλά αν κρίνει κάποιος από την εμφάνισή του στη Τρίπολη, άντε να είναι βαριά 25. Ιδίως μόλις δει την κούρσα που κάνει στη φάση του δεύτερου γκολ της Λαμίας. Έτσι οι «νεοφώτιστοι» κέρδισαν τον Αστέρα με 3-1, έκαναν τη πρώτη νίκη της ιστορίας τους στη μεγάλη κατηγορία και πλέον η Pitiμανία πήγε στην Ελλάδα.

Έτσι έλεγαν στη Κύπρο όταν τον περασμένο Γενάρη τον είδαν για πρώτη φορά εν δράση με την φανέλα της ΑΕΛ Λεμεσού. Ο έμπειρος μέσος άφησε τότε την αγαπημένη του Ράγιο Βαγιεκάνο για χάρη της Λεμεσιανής ομάδας και μετά τις πρώτες του εκεί εμφανίσεις, όλοι μίλαγαν για τον τύπο με το πλατινέ μαλλί που κάνει… παπάδες. Το καλοκαίρι έφυγε και προς τα τέλη του Αυγούστου αποδέχθηκε την πρόταση της Λαμίας, σε κίνηση που ισοδυναμεί με «υπέρβαση» από την πλευρά της. Ωστόσο εκείνος ξεκίνησε ήδη την απόσβεση, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Σαββάτου στη Τρίπολη.

Όπου επιβεβαίωσε πως ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ράγιο Βαγιεκάνο όπου έγραψε ιστορία (212 ματς/52 γκολ) υπάρχει σύνδεσμος φιλάθλων της με το όνομά του! Τέτοια λατρεία του έχουν. Πού να το φαντάζονταν όταν από… σπόντα έγινε κάτοικος Μαδρίτης αντί για Βαρκελώνης. Η καταγωγή του είναι από την Καταλονία, από τη Ρέους για την ακρίβεια και όπως όλα τα παιδιά της περιοχής, είχε όνειρο να παίξει στη Μπαρσελόνα.

Πήγε στις ακαδημίες που είχε στη περιοχή, ήταν έτοιμος να περάσει την πόρτα της Μασία και κάπου εκεί η οικογένειά του μετακόμισε για  βιοποριστικούς λόγους. Πώς να το πουν στον μικρό τότε Πίτι; Για χρόνια εκείνος νόμιζε ότι είχε «κοπεί» από τους «μπλαουγράνα», αλλά ο λόγος που δεν συνέχισε με την φανέλα τους ήταν οικογενειακός.

Πάντως δεν φαίνεται να το μετάνιωσε. Έζησε πολλά εντός και εκτός γηπέδων και πλέον έρχεται ο διάδοχος, καθώς η δεύτερη γυναίκα του περιμένει παιδί που θα είναι αγόρι (από τον πρώτο του γάμο έχει μία κόρη). Άλλωστε αν έπαιζε στη Μπάρτσα ίσως να μην πήγαινε ποτέ στην Κύπρο και μετά να μην έρχονταν στην Ελλάδα. Όπου έφτασε ενημερωμένος, αφού στη Λεμεσό έχει να λέει για τα ψητά σούβλας που τον κέρναγαν.

Στην καριέρα του έχει παίξει φορ, εξτρέμ ακόμη και μπακ, όμως πλέον είναι το κλασικό δεκάρι που «σπάει»-οργανώνει το παιχνίδι. Και έχει μετατραπεί στον ηγέτη της Λαμίας. Με συμμετοχή στα 2 από τα 3 τέρματα της ομάδας του (1 γκολ/1 ασίστ), 8/19 εύστοχα γεμίσματα και την μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του, δείχνει πως είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνει, γίνεται  καλύτερος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ