aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ πεντάδα που εμπνέει σιγουριά

Η πεντάδα που εμπνέει σιγουριά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

H ώρα της αποκάλυψης πλησιάζει και τα τρία φιλικά παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, θα καταδείξουν τις τελικές προθέσεις του Πάμπου Χριστοδούλου για τη νέα ΑΕΛ. Σε ποιους παίκτες υπολογίζει και σε ποιους τομείς θα δώσει περισσότερο βάρος για βελτίωση.

Το σημερινό (19:00) φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», όπως κι αυτά που ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με την ΑΕΖ (10/8) και την Καλλονή (12/8), θα αποτελέσουν τις τελικές πρόβες πριν η ΑΕΛ μπει στην κούρσα του νέου πρωταθλήματος, με στόχο να κυνηγήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων καταλήγει σιγά-σιγά στις επιλογές του για το σχήμα που έχει στα υπόψη του. Στην άμυνα, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για τη μια θέση στόπερ, ενώ ερωτηματικό υπάρχει και για τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το αριστερό άκρο.

Περισσότερη σιγουριά επικρατεί για τις επιλογές στη μεσαία γραμμή, όπου δεσπόζουν έμπειροι και ικανοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Σαβάν, Νικολάου, Σοάρες, Σόουζα και Μπουένο. Πρόκειται για μια πεντάδα πλήρως καταρτισμένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΛ να προσφέρει πολύ καλό θέαμα.

Με τέτοιους παίκτες στη διάθεσή του, ο τεχνικός της ΑΕΛ μπορεί να διαμορφώσει την τακτική του ανάλογα και με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του. Δυνατά χαρτιά είναι και οι δύο κεντρικοί επιθετικοί, Μπενγκί και Αγκινάλντο, ενώ ποιοτικές λύσεις στα χέρια του προπονητή τους είναι οι Φιρμίνιο και Ηλία.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν και μία ή δύο διορθωτικές αλλαγές. Αυτό μπορεί να γίνει εάν κριθεί απαραίτητο, καθώς ο στόχος του Πάμπου Χριστοδούλου είναι να παρουσιάσει μια ισχυρή ομάδα. Εάν διαπιστωθεί πως κάποιος παίκτης δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες της ΑΕΛ, δεν θα παραμείνει.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Κύπριος τεχνικός αξιολογεί λεπτομερώς το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του. Στο διάστημα που η ομάδα της Λεμεσού βρισκόταν στις Πλάτρες και στη Βουλγαρία, ο προπονητής έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και σε μεγάλο βαθμό έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που υπολογίζει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο στόχος των γαλαζοκίτρινων είναι να αποκτήσουν έγκαιρα ομοιογένεια και να παρουσιάσουν στο γήπεδο την αγωνιστική τους ταυτότητα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ