aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ Ευρωπαία ΑΕΛ, ο πρόεδρος και οι προπονητές της…

Η Ευρωπαία ΑΕΛ, ο πρόεδρος και οι προπονητές της…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά από απουσία δυο ετών η ΑΕΛ επέστρεψε και πάλι στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφου θα δηλώσει παρούσα στο Γιουρόπα Λιγκ, υλοποιώντας τον αρχικό της στόχο. Η σεζόν κρίνεται απόλυτα πετυχημένη για την ΑΕΛ. Μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι στα μέσα της σεζόν βρέθηκαν και στην κορυφή της βαθμολογίας και έδειξαν ικανοί να διεκδικήσουν ακόμη και τον τίτλο. Παρά την πτώση στην απόδοση της ομάδας και κάποια αρνητικά αποτελέσματα, περί τα τέλη της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η επιστροφή του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο της ΑΕΛ, συνδυάστηκε με έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, κι ας μην ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Κύπριος τεχνικός. Ακόμη κι έτσι, ο Κύπριος τεχνικός έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία αφού ήταν αυτός που «έχτισε» την ομάδα το καλοκαίρι και επανέφερε τη νοοτροπία νικητή. Έχει κι αυτός κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, παρόλο που αυτή η εξέλιξη κράτησε εκτός Ευρώπης τη νέα του ομάδα, την Ομόνοια.

Παράλληλα, η διοίκηση χτύπησε διάνα με την πρόσληψη του Μπρούνο Μπαλταζάρ, αφού αποδείχθηκε ικανός να οδηγήσει την ΑΕΛ στην επίτευξη του στόχου της. Επανέφερε την ηρεμία, κέρδισε τους ποδοσφαιριστές του, η ομάδα πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και πήρε τους βαθμούς που της επέτρεψαν να πετύχει τον στόχο της. Γι’ αυτό, άλλωστε, η διοίκηση προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο και για τη νέα σεζόν.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους, παρόλο που αμφισβητήθηκε εκ νέου από μερίδα οπαδών της ομάδας, με την έξοδο της ΑΕΛ στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος. Επίσης, έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι, επί προεδρίας του η ΑΕΛ πραγματοποιεί τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια (2012), δυο σεζόν μετά έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία, δήλωσε παρούσα σε τελικούς Κυπέλλου και γενικά η ΑΕΛ επί Σοφοκλέους άλλαξε νοοτροπία. Γι’ αυτό κέρδισε και φέτος την παρουσία της στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ