aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ επόμενη μέρα της ΑΕΛ σε πρώτο πλάνο

Η επόμενη μέρα της ΑΕΛ σε πρώτο πλάνο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ΑΕΛ καλούνται να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα το μέλλον του συλλόγου. Τον κόσμο της ομάδας αυτή την περίοδο απασχολούν τρία πράγματα, τα οποία μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να επιλυθούν για να μπορεί η ΑΕΛ να αισιοδοξεί για τη νέα σεζόν. Οι γαλαζοκίτρινοι, όπως το αναλύουν μεταξύ τους και οι διάφοροι παράγοντες πρώην και νυν, μπορούν εύκολα και απλά να διορθώσουν την κατάσταση φτάνει να υπάρχει θέληση και συνεργασία.

Το πρώτο που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει, είναι το διοικητικό, κατά πόσο θα αποχωρήσει ή όχι ο Ανδρέας Σοφοκλέους και αν υπάρχει διάδοχος για να ηγηθεί του συλλόγου. Το δεύτερο, έχει να κάνει με τον προγραμματισμό και την ενίσχυση της ομάδας και την οριοθέτηση των στόχων για τη νέα περίοδο και τρίτο, να βρεθούν λύσεις για να ενωθεί ο κόσμος και να επανέλθει δυνατός στα γήπεδα, είτε αυτοί είναι οι οργανωμένοι, είτε είναι απλοί απογοητευμένοι φίλαθλοι.

Τα τρία πιο πάνω ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους, γιατί δεν μπορεί να αρχίσει άλλη μία σεζόν και οι εξέδρες να είναι άδειες. Το θετικό είναι πως, δεν υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, συνεπώς με λίγη καλή θέληση όλα μπορούν να οδηγηθούν προς το καλύτερο. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΛ, ανεξάρτητα αν διεκδικεί ή όχι τίτλους, έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια αλλά χρειάζεται σταθερότητα για να βρίσκεται κάθε χρόνο σε πρωταγωνιστική τροχιά. Αν οι διαφορές μεταξύ διοικητικών και εξωδιοικητικών επιλυθούν θα μπορέσει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν άλλα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι μακριά από τον στόχο της Ευρώπης, ακριβώς γιατί δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν σε κάποιους αγώνες, που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Το μόνο που απομένει είναι να μην τα παρατήσουν και να δώσουν με αξιοπρέπεια τη μάχη μέχρι το τέλος.

Υπάρχουν κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανεβάζοντας την απόδοσή τους θα είναι σε θέση να «χτυπήσουν» τα παιχνίδια που ακολουθούν. Έχουν δεχθεί κι αυτοί έντονη κριτική για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και θα επιδιώξουν να αντιστρέψουν το κλίμα. Η ΑΕΛ μέσα από τα παιχνίδια, καλείται να φανεί αντάξια του ονόματός της και να παρουσιαστεί διεκδικητική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ