aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ δύσκολη αποστολή του Πάμπου

Η δύσκολη αποστολή του Πάμπου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί κατά διαστήματα μερικοί ποδοσφαιριστές να έδειξαν καλά στοιχεία, όμως, σε γενικές γραμμές, η ΑΕΛ θέλει ακόμα δουλειά στο μοντάρισμα. Το θετικό είναι πως διαθέτει καλές μονάδες, αλλά ίσως πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να μονταριστεί στον απαιτούμενο βαθμό η ομάδα.

Κόντρα στην ΑΕΖ (κανένας δεν νοιάστηκε γα τη νίκη με 2-1) είχε καλές στιγμές, με τη μεσαία γραμμή να παρουσιάζει πληρότητα, όμως χρειάζεται δέσιμο στο κέντρο της άμυνας, ο τερματοφύλακας να σταθεροποιήσει τις επεμβάσεις του και να γίνει πιο απειλητική και δραστήρια στην επίθεση.

Αν ήταν άλλη περίοδος και χωρίς τον Πάμπο Χριστοδούλου στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας, θα είχαμε πολλά μουρμουρητά, όμως υπάρχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του Κύπριου τεχνικού και όλοι πιστεύουν πως ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ της ΑΕΛ και σιγά-σιγά, όταν θα είναι έτοιμοι όλοι, θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο οι γαλαζοκίτρινοι. Είναι πάντως νωρίς για να ειπωθούν πολλά.

Ο Ουέλινγκτον σκόραρε, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ενώ ο Σαβάν ήταν πολύ καλός στο δεξί άκρο, που αγωνίστηκε, το ίδιο και ο Μέσκα, ενώ αρκετά καλοί ήταν οι Νικολάου, Σόουζα και Μπουένο. Η παρουσία μάλιστα των δύο τελευταίων, όταν αποκτήσουν περισσότερη χημεία με τους νέους τους συμπαίκτες, μπορούν να δώσουν περισσότερα.

Καλοί ήταν και οι δύο ακραίοι μπακ, ο Αϊρόσα και ο Φορτούνα. Αυτοί άρχισαν και πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής προχθές στο Κοινοτικό Στάδιο της Ερήμης. Νέο φιλικό, πιθανό και το τελευταίο, θα δώσει αύριο η ΑΕΛ με αντίπαλο την Καλλονή στο Τσίρειο.

Καταλαβαίνει εύκολα, λοιπόν, κάποιος πως ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει μπροστά του δύσκολη αποστολή. Αρκετοί παίκτες (Μπενγκί, Μπουένο, Σαβάν, Αγκινάλντο, Ζούνιορ) ήλθαν αργοπορημένα στην ΑΕΛ και χρειάζονται χρόνο για να ετοιμαστούν στον βαθμό που θέλει και απαιτεί η τεχνική ηγεσία. Εδώ εστιάζονται και οι ελπίδες του κόσμου, που βρέθηκε στο φιλικό με την ΑΕΖ, πως όταν ανεβάσουν όλοι στροφές, θα έλθει και το ζητούμενο.

Τα κλειδιά στη μεσαία γραμμή

Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να φτάσει η ΑΕΛ στα επίπεδα που θέλει η τεχνική ηγεσία. Μπορεί όμως να είναι και έτοιμη στην πρεμιέρα, αν παίκτες-κλειδιά, που ήλθαν πρόσφατα στην ομάδα, προσαρμοστούν έγκαιρα και είναι έτοιμοι αγωνιστικά. Στις μέχρι τώρα «πρόβες» του Πάμπου Χριστοδούλου, δύο παίκτες, από τους οποίους περιμένει πολλά, είναι ο Λούκας Σόουζα και ο Ντανίλο Μπουένο. Και οι δύο τους στη μεσαία γραμμή μπορούν με την απόδοσή τους να ανεβάσουν το επίπεδο της ΑΕΛ. Έπειτα είναι και ο Σαβάν, ο οποίος έδειξε και προχθές πως δεν είναι τυχαία που τον περίμεναν υπομονετικά στη Λεμεσό. Η άλλη περίπτωση είναι αυτή του Ζούνιορ. Προχθές αγωνίστηκε για ένα δεκάλεπτο και όταν είναι έτοιμος εκατό τοις εκατό, η άμυνα θα καταστεί πανίσχυρη, όπως την θέλει ο προπονητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ