aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ ΑΕΛ πήρε τον… αέρα του Απόλλωνα στο κύπελλο (προϊστορία)

Η ΑΕΛ πήρε τον… αέρα του Απόλλωνα στο κύπελλο (προϊστορία)

Από τη στιγμή που οι ομάδες ΑΕΛ, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ και ΕΝΠ εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «4» του κυπέλλου, γνωρίζαμε πως η κληρωτίδα θα αναδείξει ντέρμπι. Έτσι κι έγινε, αφού οι δύο ομάδες της Λεμεσού θα αναμετρηθούν στις 3 και 17 του Απρίλη με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Μάλιστα, αν οι κυανόλευκοι το πετύχουν αυτό, τότε θα είναι η 7η φορά σε 9 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Κλήρωση ημιτελικής φάσης: «Χαμογέλασε» ο ΑΠΟΕΛ, ντέρμπι στην Λεμεσό

Απόλλων και ΑΕΛ τα λένε στο κύπελλο μετά από 3 χρόνια. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν στη φάση των «8» της διοργάνωσης τη σεζόν 2015-16, ενώ οι δύο αναμετρήσεις διεξήχθηκαν 10 και 24 Φεβρουαρίου 2016. Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Απόλλωνας εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς στον πρώτο αγώνα επικράτησε 2-0 με γκολ των Γκιέ Γκιέ και Σλάφτσιεφ, ενώ στον επαναληπτικό οι κυανόλευκοι κέρδισαν 1-0 με τέρμα του Γουήλερ.

Πάμε όμως να δούμε και τη συνολική προϊστορία για το θεσμό του κυπέλλου των δύο ομάδων. Από την αγωνιστική περίοδο 1958-59, η ΑΕΛ μετρά 10 προκρίσεις και ο Απόλλωνας 4, σε α’ γύρο, προημιτελική φάση και ημιτελική. Οι τρεις τελευταίες προκρίσεις για τους κυανόλευκους είναι συνεχόμενες στην ημιτελική φάση και συγκεκριμένα τις σεζόν 2009-10, 2012-13, 2015-16. Τέλος, βρέθηκαν δύο φορές αντιμέτωποι σε τελικό και μετρούν από ένα τρόπαιο (ΑΕΛ 1986-87, Απόλλων 2012-13).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ