aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ ΑΕΛ, ο Πάμπος και το colpo grosso!

Η ΑΕΛ, ο Πάμπος και το colpo grosso!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα διαπιστευτήρια και τα δείγματα γραφής του ως προπονητής ,τα δίνει εδώ και μια δεκαετία περίπου (από την εποχή που βρισκόταν στη Δόξα), ο Πάμπος Χριστοδούλου. Οπόταν δεν χρειάζεται κανενός είδους λιβάνισμα ή προμόσιον από την αφεντιά μου. Αυτό όμως που συμβαίνει με την παρουσία του στην ΑΕΛ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Άποψη μου είναι πως και στην εθνική, αλλά και από το μικρό πέρασμά του από την Ανόρθωση μπορούσε να δώσει και να καταφέρει περισσότερα. Ειδικά με την εθνική, κι αφήνω κατά μέρος τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Γιατί το λέω αυτό; Ο Κύπριος τεχνικός, τόσο στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΛ, όσο και τώρα στη δεύτερη, δείχνει να γνωρίζει με κλειστά μάτια, μάλιστα, ποιά κουμπιά και ποιούς διακόπτες να «πατήσει» για να «απογειώσει» τη Λεμεσιανή ομάδα. Στην ΑΕΛ δεν λένε πως πάνε για πρωτάθλημα και πολύ καλά κάνουν, στην πορεία ωστόσο δεν αποκλείεται να βρεθεί στα… πόδια των υποψήφιων μνηστήρων.

Δεν αποκλείεται ακόμα να βγάλει από τη μέση άλλες ομάδες που έχουν ψηλότερες από αυτήν βλέψεις και όλα αυτά χάρις στον Πάμπο Χριστοδούλου. Ο τεχνικός των «λεόντων», αν και έστησε μιαν ομάδα από την αρχή, φαίνεται πως τα κατάφερε (για μια ακόμα φορά) περίφημα με τη «χημεία» της ομάδας αυτής. Και δεν εννοώ φυσικά μόνο το αγωνιστικό, αλλά και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Τον κόσμο, τη διοίκηση και τον αέρα που φύσηξε στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Η έξοδος στην Ευρώπη, που είναι ο βασικός στόχος, μοιάζει με «piece of cake» για την ΑΕΛ του Πάμπου. Το ότι θα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα, καμία αμφιβολία περί τούτου. Από εκεί και πέρα, για να είναι εξασφαλισμένη θα πρέπει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα ή και στην τετράδα κι αυτό θα της είναι αρκετό, ενώ υπάρχει και το κύπελλο.

Καταλήγουμε άρα στο συμπέρασμα πως η ΑΕΛ έχει εξασφαλισμένο το μίνιμουμ και αν της πάνε όλα βολικά κάποια στιγμή να πάει και για το colpo grosso! Όμως δεν θα πω περισσότερα επί του παρόντος, απλά ας παρακολουθήσουμε μέχρι πού θα το πάρει ο Πάμπος και τα «λιοντάρια» του και εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε. Μου φαίνεται πάντως πως κάτι καλό «μαγειρεύει» ο Πάμπος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ