aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΗ αδιαφορία στο β’ όμιλο πλήττει και την αξιοπιστία

Η αδιαφορία στο β’ όμιλο πλήττει και την αξιοπιστία

Πολύ νωρίς ατόνησε το ενδιαφέρον στο δεύτερο γκρουπ της β’ φάσης του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε κάθε αγωνιστικής παντελώς αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια. Την ίδια ώρα, ομάδες που σ’ ολόκληρη την α’ φάση αγνοούσαν για μήνες τη νίκη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν υπερομάδες και πετυχαίνουν τη μια νίκη μετά την άλλη. Αν είναι αυτό το πρωτάθλημα που θέλουμε, ε τότε πάω πάσο.

Είμαι σίγουρος ότι, εάν δεν προβλημάτισε στο παρελθόν η εικόνα του δεύτερου ομίλου την Ομοσπονδία, είναι καιρός να τεθεί προς συζήτηση πιθανή διαφοροποίηση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον για το β’ γκρουπ, καθώς στο πρώτο είναι ως ένα βαθμό καλύτερα τα πράγματα, με το ενδιαφέρον να παραμένει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τέλους.

Το γεγονός ότι, οι ομάδες είναι 14 και κάποιες απ’ αυτές δεν μπορούν να ακολουθήσουν είτε οικονομικά είτε αγωνιστικά τις υπόλοιπες, δημιουργείται ένα βαθμολογικό χάσμα. Αποτέλεσμα: κάθε αγωνιστική να έχουμε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια.

Το χειρότερο, ομάδες που δεν έχουν κίνητρο πότε να αδιαφορούν και πότε να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Μεγαλώνει ή όχι η προκατάληψη; Η απάντηση είναι προφανής, σαφώς και μεγαλώνει και πλήγεται η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Ας γίνει, λοιπόν, από την Ομοσπονδία ενδελεχής ανάλυση των δεδομένων, αναζητώντας λύσεις και διαφορετικούς τρόπους διεξαγωγής του πρωταθλήματος ή έστω της β’ φάσης, εάν θα εμμείνει σ’ αυτή τη μορφή το πρωτάθλημά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ